Gemeente Oirschot

Aftrap Bomenweek Oirschot en Boomestafette Eindhoven


Op maandag 9 maart hebben de gemeenten Oirschot en Eindhoven (gastgemeenten Nationale Boomfeestdag 2009) het startsein gegeven voor de Oirschotse Bomenweek en de Eindhovense Bomenestafette. Het hoogtepunt van de Bomenweek en de Bomenestafette is op woensdag 18 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag. Deze dag wordt dit jaar georganiseerd door Stichting Nationale Boomfeestdag, het IVN en de beide gemeentes Oirschot en Eindhoven.

In Oirschot werd de bomenweek gestart door het planten van een walnotenboom op de speelweide de molen De Korenaar in Oirschot. Kinderen van groep 8 van basisschool Paulusschool waren aanwezig om samen met wethouder Piet Smits van de gemeente Oirschot de boom te planten. De boom werd onder begeleiding van het IVN geplant. Na het planten zongen de kinderen een bomenlied en werd de vlag van de Landelijke Boomfeestdag gehesen. Na het planten van de notenboom gingen de kinderen door naar de Drossaard waar ze 15 fruitbomen hebben geplant.

In Eindhoven vond de aftrap van de bomenestafette plaats bij het Wasven in het stadsdeel Tongelre. Bijna 100 Kinderen van de basisscholen Boschakker, De Boog en Saltoschool de Reigerlaan plantten er fruitbomen van oude fruitrassen. Burgemeester Rob van Gijzel plantte samen met de kinderen een es. Dit was de eerste dag van een Bomenestafette, waarbij elke dag een boomfeestdag plaatsvindt in een ander stadsdeel.