Benefietwedstrijd tussen burgemeesters en InBev eindigt in 0-0


ALMERE, 20090309 -- De jaarlijkse benefiet-voetbalwedstrijd tussen het Nederlands Burgemeesterelftal en de selectie van bierbrouwer InBev Nederland is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd is op 6 maart gespeeld onder leiding van oud-scheidsrechter Frans Derks in het stadion van FC Omniworld in Almere.

Het was de achtste ontmoeting tussen de burgemeesters en medewerkers van InBev Nederland die wordt gespeeld ten behoeve van de Leprastichting. Directeur Kommer Braber van de Leprastichting ontving na de wedstrijd een cheque van 1500 Euro namens InBev Nederland uit handen van communicatiemanager Ronald Panis.

Aan de wedstijd die gelijk opging namen burgemeesters deel van onder andere de gemeenten Zoetermeer, Westervoort, Groesbeek, Moordrecht en Bernheze. Nadat de reguliere speeltijd in 0-0 was geëindigd, kon ook een serie van 10 penalty's geen beslissing forceren en eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.

Over de Leprastichting
De Leprastichting is in 1967 opgericht en streeft sindsdien er naar om leprapatiënten in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken, genezen en waar nodig te revalideren. Vroege ontdekking is belangrijk om te voorkomen dat de patiënt verminkingen krijgt waar de ziekte zo berucht voor is. De Leprastichting doet dit door het ondersteunen van de gezondheidszorg in 22 landen waar lepra voorkomt.

Over het Nederlands Burgemeesterelftal
Het Nederlands Burgemeesterelftal is in 1988 opgericht door de heer J.H. van der Laan, toentertijd burgemeester van Dwingeloo. De burgervaders die in het elftal staan opgesteld zien voetbal als een plezierige en tegelijkertijd serieuze aangelegenheid. Bovenal voetballen ze voor een goed doel: de Leprastichting.

Over InBev
InBev Nederland is onderdeel van Anheuser-Busch InBev, 's werelds leidinggevende bierbrouwer. InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.inbev.nl





Ingezonden persbericht