Genomineerden Publieksprijs der Brabantse Letteren bekend


Bekendmaking winnaar op 15 maart in Breda

TILBURG, 20090309 -- Na een ongemeen spannende stemmenstrijd zijn de vijf genomineerden voor de Publieksprijs der Brabantse Letteren bekend. In totaal brachten 3.330 lezers hun stem uit op een van de Brabantse kandidaten. De winnaar van de Publieksprijs wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Prijzen der Brabantse Letteren op 15 maart in Breda. Er kan inmiddels niet meer gestemd worden.

Genomineerden
De genomineerden voor de Publieksprijs der Brabantse Letteren zijn (in alfabetische volgorde):

Hulya Cigdem - De importbruid
Jeanine Hoedemakers - Sierlijk vallen
Ad Hoofs - Gevangene van de gele draak
Marie-José van der Linden - Het ZonDagboek
Rinie Maas - Janske, haar wonderlijke leven

Uitreiking
Wie van deze genomineerden de Publieksprijs wint wordt bekendgemaakt op zondag 15 maart aanstaande, tijdens de Uitreiking van de Prijzen der Brabantse Letteren en de Literaire Debutantendag in het Chassé Theater in Breda. Daar worden ook de winnaars van de Schrijversprijs en de Wentelprijs der Brabantse Letteren bekendgemaakt in een swingend pogramma met Jan Rot, Manon Uphoff, Gustaaf Peek, Piet Calis, Cees van der Pluijm, VJ Grootendorst en natuurlijk de genomineerden: Leon de Winter, Vrouwkje Tuinman, Marco Kamphuis, Tania Heimans, Gerry van der Linden, Ted van Lieshout, Rob Ruggenberg en Leny van Grootel. Aan het eind van dat programma reikt gedeputeerde Paul Rupp de Schrijversprijs uit.

Masterclass
Voorafgaand aan het uitreikingsprogramma verzorgt Paul Sebes een besloten masterclass voor de deelnemers aan de schrijfwedstrijd van uitgeverij De Geus. De beste vijf inzenders kregen een digitale masterclass van Manon Uphoff. Degene die na twee rondes commentaar de beste inzending heeft mag voorlezen tijdens de uitreiking. Daarnaast kunnen beginnende schrijvers tijdens de literaire biecht met hun werk (maximaal één A4) terecht bij redacteuren van De Geus voor commentaar.

De Prijzen der Brabantse Letteren worden georganiseerd door LiBra, het Literair Informatiepunt Babant. De uitreiking van de Prijzen der Brabantse Letteren en de Literaire Debutantendag is een initiatief van Stichting Culturele Evenementen West-Brabant en LiBra, in samenwerking met het Chassé Theater, boekhandel Van Kemenade & Hollaers en uitgeverij De Geus.

Uitreiking Prijzen der Brabantse Letteren en Literaire Debutantendag
Zondag 15 maart 2009
Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda
Aanvang masterclass Paul Sebes: 12.00 uur (besloten)
Aanvang lezing Gustaaf Peek en literaire biecht: 13:00 uur
Aanvang uitreikingsprogramma: 14.00 uur
Entree: ¤ 7,50
bespreekbureau@chasse.nl
Meer informatie: www.chasse.nl of www.libralink.nl





www.libralink.nl