Wetterskip Fryslân

Leeuwarden, 26 februari 2009
PB_08_10/WK

Vanaf 9 maart geen treinverkeer Harlingen - Harlingen Haven Werkzaamheden waterkering Harlingen

Vanaf 9 maart 2009 tot half juni 2010 rijden er geen treinen van station Harlingen naar Harlingen Haven. Arriva zet bussen in op dit traject. Een gedeelte van het spoor en het perron bij Harlingen Haven wordt verwijderd. Dit is nodig om te kunnen werken aan de nieuwe waterkering in Harlingen. In maart 2009 is er ook verkeershinder op de Havenweg. Wetterskip Fryslân zorgt ervoor dat de waterkering eind 2010 weer aan de veiligheidsnormen voldoet.

Reizigers van en naar de waddeneilanden kunnen tussen station Harlingen en de veerbootterminal met speciale bussen reizen. De rit duurt ongeveer tien minuten. Er geldt een aangepaste dienstregeling. De bussen sluiten wel goed aan op aankomst- en vertrektijden van de veerboten. Meer informatie staat op www.arriva.nl Voor het gebruik van de bus is een geldige treinkaart nodig met begin- of eindpunt Harlingen Haven. Reizigers krijgen het advies om bij de heenreis al een kaartje voor de terugreis te kopen. Treinkaartjes zijn ook te koop bij de veerbootterminal Rederij Doeksen, bij Q8 tankstation Harlingen en bij de VVV op Terschelling en Vlieland.

Vanwege de werkzaamheden is er in maart 2009 verkeershinder op de Havenweg in Harlingen. Van 9 t/m 13 maart is de weg beperkt toegankelijk. Van 16 t/m 27 maart is de weg gestremd en wordt het verkeer omgeleid.

Wetterskip Fryslân is in 2008 gestart met de werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de kering in Harlingen. Dit is nodig omdat de kering niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2010. ProRail start begin 2010 met de bouw van het nieuwe spoor en perron. Beide komen dan 'binnendijks' te liggen. Vanaf juni 2010 rijden de treinen weer tot Harlingen Haven. Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.wetterskipfryslan.nl


---
Meer informatie over:
. Vervoer Harlingen - Harlingen Haven: Arriva, Corporate Communicatie, 088-2776363 . Werkzaamheden aan de waterkering in Harlingen: Wetterskip Fryslân, Winneke Kok, 058-2922367 . Verwijderen en opbouwen spoor en perron: ProRail, Inge Verschueren, 038-4974043

---- -- Wegens werkzaamheden rijden er alleen
bussen tussen Harlingen ­ Harlingen haven.

Waddenreizigers opgelet:
Koop uw treinkaartje voor de terugreis (ongedateerd) van tevoren op elk treinstation, of bij: VVV Vlieland, VVV Terschelling, Q8 tankstation of Veerbootterminal Rederij Doeksen in Harlingen.
Meer informatie: www.arriva.nl

---- --