Gemeente Haaksbergen


Informatiebijeenkomst 't Varck
02-03-2009
Op maandagavond 9 maart vormt Restaurant 't Hoogeland aan de Eibergsestraat 157 het podium voor een informatiebijeenkomst over bedrijventerrein 't Varck. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. Tijdens deze inloopavond worden de revitaliseringsplannen voor het westelijk deel van 't Varck gepresenteerd en kunnen de bezoekers vragen stellen, maar ook opmerkingen maken en aanvullingen op de plannen geven.

Alle ondernemers en bewoners in het westelijk deel van 't Varck (Westsingel, Industriestraat, Nijverheidsstraat, Handelsstraat) zijn uitgenodigd voor deze informatieavond. Aan de hand van tekeningen geeft de gemeente aan welke maatregelen in ´t Varck moeten worden genomen. Daarbij valt te denken aan het groener maken van het terrein door toevoeging van bomen, heggen en gras, maar ook aan het vergroten van de veiligheid door fietsstroken aan te leggen of bochten te verbreden. Bewegwijzering, goede verlichting en een beveiligingssysteem zijn ook aandachtspunten. Tevens zal de ontsluiting van bedrijven met breedband aan de orde komen.

De avond wordt om 19.30 uur geopend door burgemeester Loohuis. Vervolgens kunnen de bezoekers de verschillende tekeningen bekijken en stands bezoeken. Tijdens de inloopavond kunnen geïnteresseerden tot 21.00 uur binnen komen lopen om een ronde te maken. De plannen voor de rest van 't Varck (A. Cuypstraat, Twijnerstraat, Spoelsterstraat, Spinnerstraat en Ruwerstraat) worden in een later stadium toegelicht aan de betrokken bedrijven en bewoners.