Gemeente Bolsward


Nieuws
03-03-09

Informatieavond Bouwplannen Arrivaterrein


Door de gemeenteraad van Bolsward zijn twee jaar geleden kaders vastgesteld voor de bebouwing van het Arriva-terrein. Nu blijkt dat het ontwikkelen van de plannen voor bebouwing, binnen de gestelde kaders niet haalbaar is.

Tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 9 maart om 19.30 uur op het Marne College presenteren wij de nieuwe bouwplannen.

Sinds 2006 is het openbaar vervoer in Zuidwest Friesland in handen van Connexxion. Het huidige busstation aan de Kloosterlaan is eigendom van Arriva. Arriva wil het terrein van het huidige busstation bebouwen. Momenteel is de gemeente samen met een speciaal daarvoor ingestelde klankbordgroep op zoek naar een oplossing voor het busverkeer in Bolsward, een onderdeel hiervan is een nieuwe locatie voor het busstation. Graag willen wij u ook betrekken bij de toekomstige bebouwing op het Arriva terrein.

Door de gemeenteraad van Bolsward zijn twee jaar geleden kaders vastgesteld voor de bebouwing van het Arriva-terrein. Nu blijkt echter dat het ontwikkelen van de plannen voor bebouwing, binnen de gestelde kaders, om verschillende redenen niet haalbaar is. Vandaar dat een aangepast bouwplan is ontwikkeld.

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt over het aangepaste bouwplan voor de bebouwing van het Arriva-terrein willen wij inwoners van Bolsward de gelegenheid geven hun mening hierover te geven en vragen te stellen. U bent hiervoor van harte welkom op de informatiebijeenkomst op maandag 9 maart om 19.30 uur op het Marne College.

feed