Gemeente Delft

Datum
05-03-2009

Onderwerp
Verplanten bomen in Spoorzone Delft

Verplanten bomen in Spoorzone

Dit voorjaar worden 94 bomen uit het Spoorzonegebied naar diverse locaties binnen de gemeente Delft verplant. In de week van 9 maart zal de aannemer beginnen met het verplanten van de bomen van de Engelsestraat naar de Hammenpoort aan de Rotterdamseweg. Aansluitend zullen ook de overige bomen worden verplant naar o.a. de Burgwal, Technopolis en de Buitenhofdreef. Eind maart worden de verplantingswerkzaamheden voor dit voorjaar afgerond.

De bomen moeten in de komende maanden plaats maken voor de bouw van de spoortunnel. Later zullen nog meer bomen worden verplant. De gemeente denkt in totaal 136 bomen een nieuwe bestemming te kunnen geven door deze te verplanten.

Wethouder Anne Koning: 'Dit past ook in het beleid van de gemeente om Delft groen te houden. Het is goed dat we zo'n flink aantal bomen kunnen behouden door ze elders een nieuwe plek te geven.'

Niet alle bomen in het projectgebied zijn geschikt om te worden verplant. Daarom is gekeken welke bomen met een goede kans op succes verplant kunnen worden. In dit geval gaat het om platanen, watercypressen, zilveresdoorns, iepen, haagbeuken, berken en leiplatanen.

Noot voor de redactie (