Ingezonden persbericht


|Utrecht, 5 maart 2009                                       |Nr.        |
PS buigen zich met experts over gevolgen crisis

PS pleiten voor een proactieve houding van de provincie bij het zoeken naar mogelijkheden om de economie in Utrecht te stimuleren. Om die reden komt de commissie Bestuur, Economie en Middelen tijdens een extra vergadering op maandag 9 maart bijeen. Voorafgaand vindt een hoorzitting plaats. Experts uit het veld zijn daarvoor uitgenodigd om hun visie op de gevolgen van de crisis in onze regio te geven.

Provinciale Staten willen een bijdrage leveren bij het zoeken naar mogelijkheden om investeringen in de Utrechtse economie versneld uit te voeren. Zij hebben kennis genomen van de bouwstenen die GS daarvoor bieden in de vorm van een concept versnellingsagenda. De Statenfracties hebben unaniem uitgesproken, met betrekking tot de kwestie van de krediet crisis, partijpolitieke belangen ondergeschikt te maken aan het provinciaal belang.

De extra vergadering wordt benut om voorstellen met elkaar te bespreken en om ideeën van experts uit het veld te horen. Er zijn sprekers van de Kamer van Koophandel, het MKB, de werkgeversorganisatie VNO/NCW, vervoersorganisatie EVO, Rabobank en Platform woningcorporaties. Tijdens de hoorzitting geven de experts hun visie op de gevolgen van de crisis binnen de regio. Ze zijn uitgenodigd om aan te geven op welke wijze de provincie een bijdrage kan leveren om de Utrechtse economie te stimuleren.

De hoorzitting met aansluitend de vergadering vinden plaats op 9 maart 2009 vanaf 19.00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis. Alle leden van PS zijn hiervoor uitgenodigd. De BEM-vergadering die normaliter op dat tijdstip zou plaatsvinden, is verplaatst naar de ochtend van diezelfde dag.