Vlaamse Overheid

Merelbeke

Veiligheidsmaatregelen op afrit R4 in Merelbeke

Vlaamse overheid

donderdag 5 maart 2009

Op maandag 9 maart 2009 start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met wegwerkzaamheden op afrit 7 van de R4. Het gaat om de lus net na de afrit van de E40, naar de binnenring van de R4, richting Merelbeke. Er komt een nieuwe vangrail en een betonnen stootband om de verkeersveiligheid in de lus te verhogen. Om de werken uit te voeren, gaat de afrit vijf dagen volledig dicht.

De betonnen stootband komt aan de buitenzijde van de lus en moet verhinderen dat slippende chauffeurs in de gracht terecht komen. De vangrail komt aan de binnenzijde en vormt een buffer tussen de weg en de zone met verlichtingspalen. Deze nieuwe inrichtingen zullen voldoen aan de nieuwste normen om de veiligheid van de weggebruikers maximaal te garanderen.

Bij goede weersomstandigheden zullen de werken vijf dagen duren, zodat de lus tegen het weekend volledig terug opengesteld kan worden. Om hinder in de toekomst te vermijden, wordt van de gelegenheid gebruikt gemaakt om ook een aantal onderhoudswerken uit te voeren, zoals het vlak frezen van het wegdek en het snoeien van struiken en bomen.

Gedurende de wegwerkzaamheden wordt de lus volledig afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers die naar de R4-binnenring willen, zullen een ommetje moeten maken via via afrit 6 (Melle) om daar via de N9 de R4 terug op te rijden richting Merelbeke.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen , Bollebergen 2B bus 12, 9052 Zwijnaarde
Tel: 09 241 74 36
Email: sylvie.syryn@mow.vlaanderen.be