Gemeente Echt-Susteren


Vergadering Commissie Middelen op 9 maart

Volgende week vergadert de commissie Middelen op 9 maart. De vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Agenda


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Middelen d.d. 12 januari 2009


4. Voorstel betreffende experiment bevordering arbeidsinschakeling alleenstaande ouders, inclusief begrotingswijziging nr. 8 van 2009

De gemeente doet mee aan een experiment waarin wordt onderzocht welke maatregelen gemeenten het beste kunnen nemen om alleenstaande ouders aan het werk te helpen. Het experiment start 1 juli 2009. Omdat er in de begroting 2009 geen geld is opgenomen voor dit experiment vraagt het college de gemeenteraad de benodigde middelen ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


5. Voorstel betreffende kredietvotering project Rieter-Expo (Echt), inclusief begrotingswijziging nr. 3 van 2009

De gemeente is in samenwerking met projectontwikkelaars bezig met de herontwikkeling van de locaties van de voormalige Rieter (hoek Bovenstestraat Zuiderpoort) en Expo (hoek Graaf Peijerstraat). De gemeente is verantwoordelijk voor de aanpassing of herinrichting het openbaar gebied in dit project. In de begroting 2009 is hiervoor nog geen budget opgenomen. Omdat een deel van de werkzaamheden binnenkort moet worden uitgevoerd, vraagt het college de raad nu de benodigde middelen ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


6. Voorstel tot kredietvotering n.a.v. de eindafrekening van de aanleg van de infrastructuur als gevolg van de verhoogde brug Julianakanaal, inclusief vaststelling van de begrotingswijziging nr. 7 op programma- en functieniveau voor het dienstjaar 2009

De brug over het Julianakanaal bij Echt is opgehoogd. De gemeente heeft als gevolg van die ophoging de gemeentelijke wegen, fietspaden, stoepen en groenvoorzieningen in de buurt van de brug aangepast. Nu alle werkzaamheden zijn afgerond heeft het college een eindafrekening van dit project gemaakt. Hieruit blijkt dat het budget is overschreden door onvoorziene uitgaven zoals bodemsanering en aanvullende werkzaamheden zoals de reconstructie van de Aasterbergerweg. Het college stelt de raad nu voor in te stemmen met de eindafrekening, de benodigde extra middelen ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


7. Voorstel tot vaststelling van begrotingswijziging nr. 6 van de begroting 2009 betreffende overschrijding van kredieten

In het jaar 2008 zijn enkele budgetten overschreden. Het college heeft een inventarisatie gemaakt van de grootste afwijkingen, waarom deze zijn ontstaan en uit welke budgetten de overschrijdingen betaald kunnen worden. Het college stelt de raad nu voor de benodigde middelen ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


8. Mededelingen portefeuillehouder


9. Rondvraag


10. Sluiting

Â

De commissievergadering is openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Omdat er voor de commissie raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit ten minste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wilt maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.

Â