9 maart 2009, 12.30 uur tot 17.30 uur,
Schiecentrale Studios,
Schiehavenkade (naast 116) Rotterdam

Iedereen probeert op zijn eigen manier werk en privé slim te combineren. Voor veel gezinnen is dit een uitdaging. Als dit lukt zijn de voordelen groot. Niet alleen voor de werkende ouders, ook werkgevers kunnen hiervan profiteren.

Om die reden organiseert minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin op maandagmiddag 9 maart in Rotterdam de conferentie Werkende Gezinnen. Hij doet dit samen met zijn collegas minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Dijksma van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Keuzevrijheid

Werkgevers zijn voortdurend op zoek naar talentvol, gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Veel mensen willen wel (meer) werken, als het goed te combineren is met het gezin. De keuzevrijheid van gezinnen voor de combinatie werk en privé zou daarom vergroot moeten worden. Hoe kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar op dit punt beter gaan vinden?

Doel

Het gaat hier om een gezamenlijke uitdaging. Alleen gedeelde oplossingen kunnen voor alle betrokkenen voordelen opleveren. Met de conferentie Werkende Gezinnen wil het kabinet de krachten bundelen. De invalshoek is een praktische. Er worden good practices getoond en nieuwe initiatieven uit de praktijk gepresenteerd. Kennis en energie worden samengebracht, zodat er een gemeenschappelijke werkagenda komt: hoe kunnen werk en gezin elkaar slim versterken?

Meer informatie?
info@werkendegezinnen.nl

Klik hier voor de printversie.
aanmelden programma routebeschrijving voor wie? onderzoeken inspiratiemarkt