Gemeente Almere

Kapwerkzaamheden Klein Brandt Sportpark

05-03-2009

Bomen en hagen bij de buren Maandag 9 maart starten kapwerkzaamheden van bossages en bomen in het Klein Brandt Sportpark langs de Muziekdreef (Almere Stad). De werkzaamheden zijn ter voorbereiding van de uitbreiding van de parkeervoorziening van het Klein Brandt Sportpark. De kapwerkzaamheden duren tot en met vrijdag 13 maart. Daarna worden de bomen en bossages opgeruimd, dit duurt tot eind maart.

Parkeerproblemen
Momenteel wordt vanwege onvoldoende parkeerruimte op de parkeerplaats van het sportpark uitgeweken naar de parkeervoorziening bij de sauna aan de overkant van de Muziekdreef en langs de Beatrixlaan. Het gevolg hiervan is dat veel voetgangers hier de dreef oversteken, ondanks het geldende verbod voor voetgangers om de dreef over te steken. Dit levert voor zowel de voetgangers als het overige verkeer gevaarlijke situaties op.

Uitbreiding parkeerplaats
Vanwege de huidige parkeerproblemen heeft de gemeente plannen in voorbereiding om de parkeervoorzieningen van het Klein Brandt Sportpark uit te breiden. De verwachting is dat deze uitbreiding plaats vindt in de tweede helft van 2009.