Ingezonden persbericht


Beste redactie,
Graag vragen wij uw aandacht voor ons aandeel in de boekenweek. Op zaterdag 21 maart a.s. organiseren wij een gevarieerde avond met muziek en literatuur.

ET VOILA!
Muziek, verhalen en cartoons. Dat is de basis van Et Voila! Een avondvullend programma, geïnitieerd door Goomah Music en Uitgeverij Carrera. Op het podium verschijnen Gummbah, Gerard Ekdom, Leon Verdonschot, Denvis en The Horse Company.

Gummbah is vooral bekend van zijn humoristische en absurdistische tekeningen in Nieuwe Revu en De Volkskrant, maar maakte met Hans Teeuwen en Pieter Bouwman ook de theater- en televisievoorstelling Poelmo. Hij zal een presentatie geven van tekeningen en die becommentariëren. DJ Gerard Ekdom is de stem van de Arbeidsvitaminen op 3FM en werd als gezicht landelijk bekend met 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis. Gerard zal zijn passie voor muziek etaleren middels plaatjes en praatjes. Leon Verdonschot is journalist (o.a. Nieuwe Revu en De Volkskrant) en presentator (o.a. Nationale Wetenschapsquiz) en heeft zijn sporen met name in de muziekjournalistiek verdiend. In 2006 won hij de Pop Pers Prijs. Onlangs verscheen "De beste muziekverhalen van 1945 tot nu". Dit is een ruim 1000 pagina's dikke bloemlezing van onder meer interviews, reportages, recensies en verhalen, geschreven door verschillende popjournalisten, schrijvers en popartiesten. Leon is de samensteller, inleider en medeauteur van deze bundel. Denvis bereikte de mythische status als zanger van The Spades. Lees het boek van Leon er maar op na. Tegenwoordig ontpopt de zanger zich als ingetogen singer-songwriter gedrenkt in Amerikaanse roots. Hij zal Leon Verdonschot muzikaal en verbaal ondersteunen tijdens Et Voila! The Horse Company is een kruising van rootsrock en indiepop, enerzijds sprankelend en hitgevoelig, anderzijds overdonderend en compromisloos. Het titelloze debuut uit 2007 kende louter positieve reviews en de vele optredens bewijzen dat de band een graag geziene gast in het club- en festivalcircuit is. En last but not least een Mysteryquest.

Aanvang19.30 uur, entree EUR 8,50, CJP en VPRO backstagepas EUR 6,-, Aanmelden via reserveringsbureau@minlnv.nl Er rijdt een gratis pendeldienst tussen station NS Baarn en Kasteel Groeneveld!

Bijgaand zenden wij u nog illustratiemateriaal. Als u meer informatie wilt, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Mariken Bokeloh
Kasteel Groeneveld, medewerker communicatie
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
T: 035-5480992
E: m.c.t.bokeloh@minlnv.nl

bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

WWW.KASTEELGROENEVELD.NL informeert over tentoonstellingen, debatten en evenementen in en rond Kasteel Groeneveld.