NPM Capital NV

9 maart 2009

NPM Capital breidt belang in Vanderlande Industries uit tot 85%

NPM Capital heeft het belang van medeaandeelhouder ABN AMRO Participaties in Vanderlande Industries overgenomen en daarmee haar belang uitgebreid van 43% naar 85%. Vanderlande Industries maakt al sinds 1988 deel uit van de portefeuille van NPM Capital. De resterende aandelen zijn in het bezit van het management en overige aandeelhouders. Algemeen directeur Peter Gerretse ziet de uitbreiding van het aandelenbelang als uiting van vertrouwen van NPM Capital in het management en de strategie van de onderneming.

Vanderlande (hoofdkantoor in Veghel) ontwerpt, implementeert en onderhoudt material handling systemen en behoort op dat gebied tot de top-5 van de wereld. De onderneming levert logistieke afhandelingsystemen voor distributiecentra en sorteersystemen voor pakketdiensten en bagage¬afhandeling op luchthavens. Op dit laatste gebied is de onderneming een van de top-3 leveranciers wereldwijd.

Met eigen vestigingen is Vanderlande Industries wereldwijd actief. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, de Volksrepubliek China, India, Zuid-Afrika en de VS. In een groot aantal andere landen wordt Vanderlande Industries vertegenwoordigd door agenten die actief worden ondersteund vanuit Nederland. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 650 miljoen en er werken 2.000 mensen.

Jan Willem Baud, directeur van NPM Capital, is verheugd met de uitbreiding van het belang in Vanderlande Industries. We kennen het bedrijf heel goed doordat het al 21 jaar deel uitmaakt van onze portefeuille. In die tijd heeft het een prachtige ontwikkeling doorgemaakt en het heeft nog altijd veel potentie. Het is echt een parel van de Nederlandse industrie. De uitbreiding van het belang past ook goed in onze investeringsstrategie. Die is gericht op het verwerven van substantiële belangen in middelgrote ondernemingen in de Benelux, bij voorkeur bedrijven die worden geleid door professioneel en ondernemend management en ook internationaal verder willen groeien.

NPM Capital N.V.
Postbus 7224, 1007 JE Amsterdam

Breitnerstraat 1, 1077 BL Amsterdam
Telefoon +31(0)20 5705555
Fax +31(0)20 4706454

Email mails@npm-capital.com

NPM (België) N.V.

De Ligne Straat 13, B-1000 Brussel

Telefoon +32 2 210 6090
Fax +32 2 219 6719
Email mails@npm-capital.com