Ingezonden persbericht


LaCie introduceert drie handige USB-sleutels


· Robuust metalen design, past aan een sleutelhanger


· Makkelijk mee te nemen en lichtgewicht


· Direct in te pluggen en uitwisselbaar met verschillende platformen


· Snelle en betrouwbare bestandsoverdracht - USB 2.0

Parijs, 9 maart 2009 - LaCie introduceert drie nieuwe producten om digitale content overal mee naar toe te nemen, gewoon aan een sleutelhanger: de LaCie itsaKey, iamaKey en passKey USB-sticks. Deze USB-sleutels zijn ontworpen door het bureau 5.5 Designers. De USB-sticks hebben een inventief en compact sleutelformaat. Daardoor kunnen gebruikers ze altijd makkelijk bij zich dragen. De itsaKey en iamaKey bieden maximaal acht gigabyte aan flash-geheugen. De passKey heeft een microSD-kaartlezer. Dit maakt het mogelijk om geheugenkaarten te gebruiken als stijlvolle en handige USB-sleutel.

Normale sleutels krijgen vaak veel te verduren. Daarom heeft LaCie zijn USB-sleutels gemaakt van stevig metaal. Dat maakt de sleutels robuust en betrouwbaar. Daarnaast heeft de iamaKey een water- en krasbestendige Gold SIP-aansluiting. Hiermee is het een van de meest slanke en duurzame flash-drives op de markt.

"Naar aanleiding van de huidige populariteit en de vele toepassingsmogelijkheden van flash-geheugenoplossingen heeft LaCie een USB-interface gecombineerd met een bijzonder mobiele en handige vorm: een sleutel die je altijd bij je kunt dragen", zegt Luc Pierart, Business Unit Manager Peripherals & Accessories bij LaCie. "De LaCie-sleutels bieden onze klanten uitzonderlijk gebruiksgemak. Het is met deze USB-sticks eenvoudig om grote hoeveelheden digitale content onderweg op te slaan, te delen en toegankelijk te maken. Het zijn immers niet voor niets sleutels: 'it's a key'."

De LaCie itsaKey, iamaKey en passKey hebben een Hi-Speed USB2.0-interface. De USB-sleutels zijn te gebruiken op zowel een Mac als een pc. Hi-Speed USB maakt de sleutels universeel uitwisselbaar en zorgt ervoor dat ze te gebruiken zijn op verschillende platformen. Het koppelen van de sleutels aan een computer is een kwestie van inpluggen. Daarnaast staan ze garant voor opvallend hoge dataoverdrachtsnelheden tot 30 MB/s. Met de passKey kunnen gebruikers snel en effectief een oude microSD-kaart opnieuw inzetten. Zo besparen ze tijd en geld doordat ze geen nieuwe kaart hoeven te kopen. Bovendien biedt de passKey veel mogelijkheden: gebruikers kunnen eenvoudig de capaciteit aanpassen door de microSD-kaart (of micro SDHC-kaart) te verwisselen.

Beschikbaarheid

De LaCie Keys zijn vanaf nu verkrijgbaar via de LaCie Online Store, via LaCie Resellers+ en de LaCie Corner voor een adviesprijs vanaf 9,90 euro inclusief btw.