Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 9 maart 2009

---


Lisse Mishandeling
De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 47 jarige man uit Lisse. Hij werd vrijdag 6 maart rond 17.00 uur op de Prins Hendrikstraat zonder aanleiding in het gezicht geslagen door een man van wie de politie denkt de identiteit te kennen. De politie verwacht hem dan ook binnenkort te kunnen horen over het waarom van de mishandeling.

Oegstgeest Pizzakoerier overvallen
Een 17 jarige pizzakoerier uit Leiden is zaterdag 7 maart rond 21.30 uur aan de Hazenboslaan overvallen door twee nog onbekende mannen. Dit gebeurde nadat de koerier daar een bestelling kwam afleveren. Buiten werd hij echter door twee mannen beroofd van zijn geld, mobiele telefoon, helm en bezorgscooter. De twee daders zijn nog spoorloos. De politie is met een onderzoek begonnen.

Oegstgeest Auto vliegt bocht uit
Een 19 jarige man uit Voorhout vloog vrijdag 6 maart rond 22.20 uur op de Haaswijklaan met zijn auto de bocht uit en ramde een lantaarnpaal. De Voorhouter bleef ongedeerd. Zijn drie inzittenden, een 15 jarige jongen uit Oegstgeest, een 18 jarige man uit Leiden en een vrouw van wie de identiteit onbekend is, zijn met rug- en nekklachten en voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Roelofarendsveen Verkeersongeval Rijksweg A4
Vrijdagavond 6 maart rond 18.30 uur vond er een ongeval plaats op de Rijksweg A4 rijbaan richting Amsterdam. De 20 jarige bestuurster uit Rotterdam raakte de controle over haar voertuig kwijt en botste tegen de vangrail. Vermoedelijk kwam dit doordat de vrouw een ingezette rijstrookwisseling corrigeerde nadat ze zag dat daar een andere auto reed. Een 14 jarig meisje dat bij haar in de auto zat, klaagde over haar nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Beroving in Weteringpark
De politie heeft aangifte opgenomen van een 17 jarige Alphenaar. De jongen fietste op zondag 8 maart, rond 16.50 uur, door het park toen hij door een groep jongeren werd tegengehouden. De groep bestaande uit jongens en meisjes van ongeveer 15 jaar maanden hem tot stoppen en intimideerden hem. Dit gebeurde nabij de voetbalkooi. Een van hen ging achter op zijn fiets zitten en pakte de fietssleutel uit het slot waardoor de Alphenaar niet meer weg kon. Ze bedreigden hem, namen zijn sigaretten en telefoon af en gingen er vervolgens vandoor. De politie is een onderzoek gestart en vraagt personen die het groepje jongeren heeft gezien of iets mee heeft gekregen van de beroving zich te melden bij de politie van Alphen aan den Rijn op 0900-8844.

Waddinxveen Aanhouding voor inbraak pizzeria
Dankzij een getuige heeft de politie zondag 8 maart rond 01.55 uur een 16 jarige jongen uit Boskoop aangehouden voor inbraak in een pizzeria aan de Kerkweg-West. Bij die inbraak had hij geld buitgemaakt. Tegenover de politie bekende hij. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij het politiebureau weer verlaten. In augustus 2009 moet hij voor de rechter verschijnen.

Waddinxveen Vechtersbazen aangehouden
De politie heeft zaterdag 7 maart rond 01.00 uur drie mannen uit Gouda van 18, 18 en 19 jaar aangehouden. De drie veroorzaakten een vechtpartij bij een café aan de Nesse nadat ze daar buiten de deur waren gezet omdat ze drank hadden gestolen. Buiten bedreigden ze andere bezoekers en zochten het geweld op. Op het moment dat de gewaarschuwde politie arriveerde waren de drie vertrokken. Bij het station zorgden ze echter weer voor een conflict waarbij een 18 jarige Waddinxvener hardhandig van zijn fiets werd getrokken. Bij het verschijnen van de politie gingen ze er wederom vandoor maar konden uiteindelijk ingerekend worden. Na het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal zijn de verdachten zondag weer in vrijheid gesteld.

Gouda Aanhoudingen voor mishandeling en vernieling
Een 19 jarige man uit Gouda en een 23 jarige man uit Haastrecht zijn zaterdag 7 maart rond 22.00 uur aangehouden voor het vernielen van drie ruiten van een buurthuis aan het Gildenburg. Surveillerende agenten hoorden glasgerinkel en werden door een getuige in de richting van de twee verdachten gewezen. De mannen hadden drank op Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal konden mochten zij het politiebureau weer verlaten.

Twee 19 jarige mannen uit Reeuwijk en een 20 jarige man uit Gouda zijn zondag 8 maart rond 03.45 uur aangehouden als verdacht van het mishandelen van een 18 jarige man uit Amsterdam. Dit gebeurde op de Agenietenstraat en werd geregistreerd door Stadstoezicht. De aanleiding was vermoedelijk een voorafgaande onenigheid tussen betrokkenen in een uitgaansgelegenheid. De verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. In mei moeten zij op een zitting van justitie verschijnen.

Bergambacht Botsing op N210
Bij een botsing tussen twee auto's op de N210 te Bergambacht is een 61 jarige man uit Bergambacht gewond geraakt. Zondag 8 maart omstreeks 14:30 uur vond het ongeval plaats. Doordat de man uit Bergambacht er niet in slaagde om tijdig af te remmen voor voor hem afremmende auto's, raakte de voor hem rijdende auto die bestuurd werd door een 40 jarige man uit Zoetermeer, verloor de macht over zijn stuur kwijt en botste tegen een boom. Met een hoofdwond en vermoedelijk been-/heupfractuur is hij overgebracht naar het Sint Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.


------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326