European Union



CES/09/26

4 maart 2009

EESC-prijs voor het maatschappelijk middenveld: de voordracht van kandidaten is begonnen

Voor de derde keer zal het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) zijn prijs voor het maatschappelijk middenveld toekennen. De bedoeling van de prijs is om concrete activiteiten en initiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan de bevordering van de Europese identiteit en integratie, aan te moedigen en te belonen.

Deze activiteiten en initiatieven moeten een creatief en innoverend karakter hebben en ertoe bijdragen dat de burgers positiever over Europa en het integratieproces gaan denken.

Door middel van de prijs wil het Comité de Europese burgers bewust maken van de belangrijke rol die maatschappelijke organisaties kunnen spelen bij de ontwikkeling van een Europese identiteit en een Europees burgerschap, die nodig zijn om de gemeenschappelijke waarden die aan de Europese eenwording ten grondslag liggen, te versterken.

De prijs is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die in de Europese Unie zijn gevestigd. Het prijzengeld bedraagt 20 000 euro.

Voor meer praktische informatie over de prijs, zoals de procedures voor het voordragen en selecteren van kandidaten, kunt u terecht op

http://eesc.europa.eu/sco/prize_civ_soc/info_en.asp (Engelse versie)

http://eesc.europa.eu/sco/prize_civ_soc/info_fr.asp (Franse versie)

De sluitingsdatum voor het voordragen van kandidaten is 15 mei 2009.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Patrick Fève (Tel.: +32 2 546 96 16, e-mail:
Patrick.Feve@eesc.europa.eu ) of

Sophie Cavallin (Tel.: +32 2 546 83 25, e-mail: Sophie.Cavallin@eesc.europa.eu )

Ook kunt u zich richten tot

Christian Weger van de persdienst van het EESC

Belliardstraat 99 - B-1040 Brussel

Tel.: +32 2 546 9396/9586; gsm: +32 475 75 32 02

E-mail: press@eesc.europa.eu

Website: http://www.eesc.europa.eu/

Perscommuniqués:

http://www.eesc.europa.eu/activities/press/cp/index_en.asp (Engels)

http://www.eesc.europa.eu/activities/press/cp/index_fr.asp (Frans)

Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) is een Europees adviesorgaan dat sinds zijn oprichting in 1957 (Verdrag van Rome) als officiële spreekbuis van de diverse sociaal-economische geledingen binnen het maatschappelijk middenveld fungeert. Dankzij zijn adviserende functie hebben zijn leden, en dus ook de door hen vertegenwoordigde organisaties, de mogelijkheid om deel te nemen aan het Europese besluitvormingsproces. Het EESC telt 344 leden, die door de Raad worden benoemd.