Ingezonden persbericht


Persbericht

Florius introduceert vernieuwde Krediethypotheek

Amersfoort, 9 maart 2009 - Hypotheekverstrekker Florius introduceert de vernieuwde Krediethypotheek. Binnen deze Krediethypotheek wordt de rente bepaald door het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Mogelijke renteopslag vindt pas plaats als de klant opnames doet binnen leningdeel Krediethypotheek.

Florius speelt hiermee in op de ontwikkelingen binnen de huidige woningmarkt, waarin de klant steeds vaker kiest voor een verbouwing van zijn huidige woning. De tweede hypotheek of verhoging van de huidige hypotheek die daarvoor wordt gesloten, veroorzaakt een voor zowel de klant, adviseur als geldverstrekker kostbaar en complex proces. Met de vernieuwde Krediethypotheek kan het intermediair anticiperen op eventuele toekomstige wensen van de klant en deze daarmee een behoorlijk bedrag aan (notaris)kosten besparen.

De vernieuwde Krediethypotheek gaat uit van het daadwerkelijk opgenomen bedrag voor het bepalen van de rente. Pas als er opnames worden gedaan binnen het kredietdeel en de klant in een hogere tariefklasse komt, is een renteopslag van toepassing. Bij de bestaande Krediethypotheek van Florius werd de tariefklasse bepaald op grond van het totale bedrag van de leningdelen: hypotheek en opnamelimiet van het kredietdeel.

Over Florius
Florius speelt een prominente rol op de markt voor hypotheken en financiële producten die via het intermediaire kanaal worden aangeboden. Sinds maart 2007 is Florius actief en heeft zij succesvol een aantal vernieuwende producten op de markt gebracht, zoals de Florius Verzilver Hypotheek (hypotheekproduct van het jaar 2008) en de Florius Bankspaar Hypotheek. Florius heeft afgelopen najaar de Gouden Spreekbuis gewonnen.

Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. Naast hypotheken biedt Florius ook andere woongerelateerde financiële producten.

www.florius.nl
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht