Ingezonden persbericht


Almere, 9 maart 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 12-13
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl Karin Bloemen - show

In 'Overgang' staat Karin Bloemen, in tegenstelling tot de laatste jaren, moederziel alleen op het podium, gewapend met niets dan haar enorme talent. Een andere aanpak, een ander geluid, een nieuwe fase. En toch typisch Karin. Met weergaloze typetjes en songs met een onnavolgbaar bereik, begeleid door soundscapes en de klanken van grote orkesten; alles haalt ze uit de kast om haar zoektocht naar antwoorden op de levensvragen die haar bezighouden met iedereen te delen.

donderdag 19 maart, reprise, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 28,00 / Rang 2: E 25,50 / Rang 3: E 23,00

Fotograaf: Erwin Olaf

Kasper van Kooten - cabaret

In 'Veelvraat' vraagt creatieve wervelwind Kasper van Kooten zich af hoe een mens communiceert en of hij dat überhaupt nog wel doet. Hij speelt, zingt, vertelt en imiteert er lustig op los. Hij is de veelvraat zelve, de spin in het web waarin alles wat vermakelijk is vers voor u gevangen wordt. In een tijd waarin veel kan, iedereen altijd bereikbaar moet zijn en heiligheid nog slechts iets voor hardcore fans is, houdt Van Kooten het duidelijk en eerlijk. "Van Kooten kan veel dingen erg goed: entertainen, vertellen, imiteren, dansen, grappen maken. En dat maakt 'Veelvraat' een zeer sterk programma." (De Telegraaf)

donderdag 19 maart, 20:30 uur
Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotografie: Michel Porro.
dansweekend!

Zwanenmeer Bijlmermeer - dans

'Zwanenmeer - Bijlmermeer' bracht in 2006 onder leiding van Don't Hit Mama twee groepen bij elkaar: vier dansers van Het Nationale Ballet en voornamelijk Surinaamse en Antilliaanse scholieren uit de Bijlmermeer. Drie maanden hard werken leidde tot een urban versie van Tsjaikovski's klassieker 'Het Zwanenmeer'. Vermengd met dancetracks, kabula en tal van andere muzieksoorten werd 'Zwanenmeer - Bijlmermeer' een groot succes. Reden voor een tweede ontmoeting. 'Zwanenmeer Bijlmermeer II' brengt weer een aanstekelijke combinatie van ballet, streetdance, videoprojecties en supersnelle slang.

vrijdag 20 maart, 20:15 uur

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotograaf: Ruud Baan en Wieger Poutsma
L.O.U.D. - Legends of Urban Dance - ISH

Met de komst van hiphop is ook urban dance enorm populair geworden. Toch heeft deze explosieve dans haar roots al in de jaren twintig. In de achterbuurten en danceclubs van de grote Amerikaanse steden ontstonden stijlen als locking en popping, de boogaloo en b-boying. ISH danst zich in het theatrale 'L.O.U.D.' (Legends of Urban Dance) een weg door deze geschiedenis. Vele dansrages passeren de revue, met een knallende finale. Met de komst van choreografe Monique Duurvoort (Nationale Ballet) wint de groep van Marco Gerris ook nog eens aan vertelkracht. "De acht dansers van ISH swingen zich tijdens 'L.O.U.D.' ongelooflijk aanstekelijk een weg door een aantal rages uit de Afro-Amerikaanse dansgeschiedenis." (de Volkskrant)

zaterdag 21 maart, 20:15 uur

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotograaf: onbekend
Meekers Uitgesproken Dans - Alfabet Soep, 6+

In 'Toetjesland' hoef je alleen maar toetjes te eten en beslist geen spruitjes. Daar wil Candy graag naartoe. Haar zoektocht naar het beloofde land voert door een vreemde voedselwereld, die haar stevig op de proef stelt. 'Alfabet Soep' is een fantasierijke dansvoorstelling van Meekers Uitgesproken Dans in de traditie van 'Alice in Wonderland' en 'The Wizard of Oz'. "'Alfabet Soep' zit zo boordevol verrassingen en intelligente vondsten dat de verveling geen seconde toeslaat." (de Volkskrant)

zondag 22 maart, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Fery de Geus
NAtionale opera van moldavie - Rigoletto

'Rigoletto' is een van de meest toegankelijke opera's van Giuseppe Verdi. Het werk was in Nederland zo geliefd dat de vroegere Italiaanse Opera het 48 jaar achtereen op het repertoire had staan. 'La donna e mobile' (de vrouw is wispelturig) werd op straat gefloten en de voorstellingen werden door mensen uit alle lagen van de bevolking druk bezocht. Men leefde mee met de nar Rigoletto en zijn, door een onbetrouwbare minnaar, bedreigde dochter. De tragische afloop, die zijn apotheose vindt in het slotduet, werd zelden met droge ogen gevolgd. Deze prachtige, dramatische opera kunt u nu zien in een uitvoering van de geroemde Nationale Opera van Moldavië. Met Nederlandse boventiteling.

dinsdag 24 maart, 20:15 uur

Prijs: E 35,00 / Kortingspas: E 33,00

Fotograaf: onbekend

Ellen Pieters, Ben Cramer, Charly Luske e.a. - Op hoop van zegen - musical

'Op hoop van zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met veel succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van vissersweduwe Kniertje, die man en zonen aan de zee verliest, laat weinigen onberoerd. De zorgvuldige bewerking, een fantastische cast en de prachtige livemuziek zorgen ervoor dat 'Op hoop van zegen' ook nu weer velen zal weten te ontroeren. Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical 'Wat zien ik?!' is Kniertje. Ben Cramer speelt de gewetenloze reder Bos. Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske (o.a. 'Turks Fruit') en Job Bovelander ('Zeg 'ns Aaa').

woensdag 25 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 35,00 / Rang 2: E 31,00 / Rang 3: E 27,00

Fotograaf: Roy Beusker, Petra van Vliet

Noot voor de redactie /