Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2009

Jan Camphuis: 053-4555588

Twee mannen aangehouden na mishandeling

Enschede

Twee mannen zijn zondagmiddag 8 maart in Enschede, nadat ze een derde persoon ernstig hadden mishandeld, aangehouden.

Zondagmiddag 8 maart om ongeveer 13.15 uur werd gemeld dat er bij een instelling aan de Molenstraat in Enschede een vechtpartij had plaatsgevonden waarbij twee mannen een derde persoon hadden geschopt en geslagen. Bleek dat de twee, Enschedeers van 34 en 42 jaar, verhaal waren gaan halen bij de derde, een 39-jarige Enschedeer, met betrekking tot problemen uit het verleden. De 39-jarige was door de beide anderen meerdere keren geschopt en geslagen. Een onderzoek werd door de politie ingesteld en de beide verdachten konden even later worden aangehouden. Alle twee zijn in de loop van de zondag voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. (09-026703)

Aangehouden na vernielingen en brandstichting

Enschede

Twee Enschedese jongens zijn zondagavond 8 maart aangehouden. Zij worden ervan verdacht vernielingen en brandstichting te hebben gepleegd bij twee scholen in Enschede.

Een getuige gaf zondagavond om ongeveer 21.00 uur door dat hij had gezien dat twee jongens vernielingen pleegden bij scholen aan de Lijsterstraat in Enschede. Onderzoek wees uit dat er meerdere vernielingen, o.a. aan regenpijpen en prullenbakken waren gepleegd. Ook was de inhoud van een van de prullenbakken in brand gestoken en was getracht een deur van een van de twee scholen te openen. Signalementen van de twee jongens werden doorgegeven die waren weggefietst in de richting van de Rijnstraat. Hier werden de twee, Enschedeers van 19 en 20 jaar, aangetroffen en aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek opgesloten. (09-026803)

Aangehouden na mishandeling medeweggebruiker

Enschede / Glane

Een man uit Glane is zondagavond aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een medeweggebruiker op de Oostweg in Enschede te hebben mishandeld.

Zondagavond 8 maart omstreeks 21.15 uur meldde een 60-jarige Enschedese automobilist dat hij even daarvoor door een medeweggebruiker was mishandeld. De 60-jarige had over de Oostweg gereden en achter hem had een andere personenauto gereden van waaruit door een van de inzittenden drukke gebaren naar hem werden gemaakt. Op de kruising Oostweg - Gronausestraat in Enschede moest de 60-jarige voor het verkeerslicht stoppen en zag hij dat de bijrijder van de andere auto uitstapte en op hem af kwam lopen. Deze laatste sloeg hem direct door het geopende portierraam meerdere keren in zijn gezicht, waarna de man weer wegliep en de auto doorreed. Getuigen noteerden merk en kenteken van de auto en dit werd even later aan de ter plaatse gekomen politiemensen doorgegeven.

Onderzoek wees uit dat de tenaamgestelde woonachtig is in Glane en daardoor kon deze, een 45-jarige man, in zijn woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Enschede, waar hij voor nader onderzoek is opgesloten. (09-026800)

Rijbewijs ingevorderd i.v.m. te hoog promillage

Enschede

Omdat bij de ademanalyse bleek dat het promillage te hoog was, kon een Enschedese automobilist zijn rijbewijs inleveren.

Surveillerende politiemensen viel maandagmorgen 9 maart om ongeveer 02.30 uur het slingerende rijgedrag op van een automobilist op de Wethouder Beversstraat en de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Hij werd gecontroleerd en alcoholgebruik werd geconstateerd. Hierop is de man, een 67-jarige Enschede, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.71 promille uit, waarop het rijbewijs van de man werd ingenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (09-026824)

Twee mannen aangehouden na inbraak

Enschede

Twee mannen uit Utrecht zijn maandagmorgen 9 maart aangehouden na een inbraak in en bedrijfspand in Enschede.

Door een getuige werd maandagmorgen 9 maart om ongeveer 04.50 uur gemeld dat hij had gezien dat twee personen via een gat in het dak een bedrijfspand aan de Beltstraat in Enschede waren binnengegaan. Via de brandtrap zijn politiemensen naar boven gegaan en liggend op het dak werd in eerste instantie 1 persoon aangetroffen, een 35-jarige man uit Utrecht. In het dak werd een gat ontdekt waardoor men in het pand kon komen en geconstateerd werd dat dit laatste ook het geval was geweest. Onderzoek met o.a. een politiehond in het pand leverde verder geen resultaat op. Op een parkeerplaats in de directe omgeving werd een auto aangetroffen met daarin een man. Dit bleek de auto waarmee de mannen waren gekomen en ook deze persoon, een 29-jarige Utrechtenaar, werd aangehouden. Beiden zijn aan het bureau opgesloten en in de loop van maandag de 9e maart voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-026829)

Geparkeerde auto aangereden, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart is een geparkeerde auto op de Molenstraat in Oldenzaal aangereden. De dader is doorgereden en de politie zoekt getuigen.

Een 27-jarige Oldenzaler ontdekte zondagmorgen 8 maart om ongeveer 09.00 uur dat zijn geparkeerde auto was aangereden. De auto had vanaf zaterdagavond de 7e, 18.30 uur, geparkeerd gestaan in een parkeerhaven aan de Molenstaart in Oldenzaal. Geconstateerd werd dat een vermoedelijk witte auto tegen de geparkeerde auto was gereden en de bestuurder hiervan was doorgereden. De rechtervoorzijde van de auto van de 27-jarige is daardoor behoorlijk beschadigd geraakt.

De politie is op zoek naar getuigen dan wel mensen die iets meer hierover kunnen zeggen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Oldenzaal, te bereiken via 0900-9944 dan wel via meld misdaad anoniem 0800-7000. (09-026663)

Man krijgt huisverbod

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede heeft een huisverbod van 10 dagen opgelegd gekregen.

Op zondag 8 maart om 17.25 uur werd een 39-jarige Enschedeër in zijn woning aangehouden. Hij werd verdacht van mishandeling, poging zware mishandeling en bedreigen van zijn vrouw. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich. Hij gedroeg zich zo dreigend dat de politieagent pepperspray gebruikte om hem onder controle te krijgen. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij werd opgesloten. De reclassering is in kennis gesteld voor de aangehouden man. Zijn vrouw krijgt inmiddels hulpverlening van maatschappelijk werk..

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

---- --