Ingezonden persbericht


Media alert

9 maart 2009

Identificatiebehoefte en brede toepasbaarheid bepalend voor populariteit kaartprinters ~ Zebra voorziet groeiende belangstelling in 2009 ~

Waren het in het verleden vooral de banken en verzekeraars die hun klanten een persoonlijke pas aanboden, vandaag de dag maken steeds meer organisaties gebruik van dit identificatiemiddel. Zebra Technologies constateert dat de vraag naar kaartprinters de afgelopen jaren sterk is gestegen en ook de diversiteit aan toepassingen is gegroeid. Ook voor 2009 verwacht Zebra dat deze trend zich voortzet.

Kaartprinters worden nog altijd het meest ingezet ter ondersteuning van identificatieprocessen. Hierbij kan het gaan om het vaststellen van iemands identiteit bij toegangcontroles of bijvoorbeeld om te registreren hoeveel loyalty-punten een klant heeft. Daarnaast worden persoonsgebonden kaarten steeds vaker ingezet binnen de zorgsector om relevante informatie vast te leggen, zoals de bloedgroep van de patiënt.

Naast identificatie worden kaarten ook belangrijker als marketinginstrument. Binnen de retailsector hebben de klantkaarten inmiddels bewezen van grote toegevoegde waarde te zijn om klanten te binden. Consumenten ontvangen korting of sparen voor geschenken en zijn in ruil hiervoor bereid om de kaart in hun portefeuille of aan hun sleutelhanger bij zich te dragen. Door de vormgeving van de kaart wordt de klant regelmatig herinnerd aan de onderneming. Ook bij beurzen en evenementen worden kaartprinters steeds vaker ingezet.

Mikel van Urk, Regional Sales Manager Benelux bij Zebra Technologies, verklaart de groeiende belangstelling voor kaartprinters vooral door de lagere productiekosten en de succesvolle praktijkvoorbeelden. "Het is veel eenvoudiger dan een aantal jaren geleden om zelf een volledig gepersonaliseerde kaart te printen", stelt Van Urk. "De kosten zijn relatief laag ten opzichte van de te behalen doelstellingen en daarom worden de kaarten ook steeds vaker ingezet. Daarnaast is er een groter aanbod van verschillende soorten kaarten en hiermee is de toepasbaarheid ook sterk toegenomen."

Zebra verwacht in 2009 vooral in zorgsector in Nederland en België een sterke groei van het aantal kaartprinters.

(299 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Zebra Technologies
Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van innovatieve en betrouwbare on-demand printoplossingen voor beveiligingsapplicaties en het verbeteren van bedrijfsresultaten in meer dan 100 landen wereldwijd. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers. Diverse applicaties profiteren van de thermische barcode- en smart label-, bon- en kaartprinters van Zebra. Dit resulteert in verbeterde beveiliging, hogere productiviteit, betere kwaliteit, lagere kosten en betere klantenservice. De onderneming heeft inmiddels meer dan zes miljoen printers verkocht, waaronder RFID- en draadloze mobiele printoplossingen. Meer informatie vindt u op: www.zebra.com.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mikel van Urk van Zebra Technologies: Tel: +31 (0)30 69 27 121
E-mail: mvanurk@zebra.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com