Ingezonden persbericht

Corporate Express verder onder naam Staples

Almere, 9 maart 2009 - Corporate Express gaat vanaf 9 maart verder onder de naam Staples. Staples nam vorig jaar juli het Nederlandse Corporate Express over. Met deze samenvoeging ontstond de grootste leverancier van producten voor kantoor ter wereld, met een totaalomzet van 27 miljard dollar.

De kantoorproducten zijn via diverse kanalen verkrijgbaar: in winkels, uit catalogi (mailorder) en op contractbasis. Wereldwijd is gekozen om de contractbusiness, waarvan het voormalige Corporate Express deel uitmaakt, Staples Advantage te noemen. 'Office Centre', de business-to-business keten van Staples, ondergaat vanaf dit jaar ook een transitie naar de Staples naam. In de Benelux is Staples marktleider en bedient Staples Advantage meer dan 7000 klanten.

Voordelen
"Door het bundelen van onze krachten kunnen we onze klanten nog beter bedienen," zegt Jason Land, Managing Director Staples Advantage Nederland. "Bovendien voeren we straks één huismerk over drie kanalen, wat uniek in de markt is," zegt Boris Vildósola Bustos, Marketing Director bij Staples Benelux. "Ook is het mogelijk om nog meer service en gemak te bieden. De vaste klantcontactstructuren blijven dezelfde terwijl de 'best practices' en beste technologische oplossingen van beide partijen voor onze klanten tot beschikking staan. Door de uitbreiding en optimalisering van het netwerk zijn er ook logistieke voordelen."

De belofte van Staples is het kopen van producten voor kantoor zo makkelijk mogelijk te maken. Onderscheidend voor Staples Advantage zijn de persoonlijke aandacht voor klanten, de uitgebreide logistieke dienstverlening, e-commerce mogelijkheden en internationale contracten.

Over Staples
Bij Staples, het grootste bedrijf op het gebied van producten voor kantoor ter wereld is de belofte om het kopen deze artikelen zo makkelijk mogelijk te maken. Klanten worden bediend vanuit 27 landen verdeeld over vijf continenten. Staples heeft in juli 2008 Corporate Express overgenomen, een van de grootste leveranciers van producten voor kantoor aan organisaties ter wereld. In 1986 heeft Staples het concept van de 'superstore' voor kantoorbenodigdheden ontwikkeld. Het hoofdkantoor is net buiten Boston gevestigd. De totale omzet over 2008 bedraagt 27 miljard dollar (USD). Bij Staples werken wereldwijd zo'n 94.000 mensen, waarvan 12.000 in Europa. Meer informatie over Staples Advantage (Nasdaq: SPLS) is beschikbaar op www.staplesadvantage.nl