Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, maandag 09 maart 2009

MSC Cruises-medewerkers verrichten heldendaad

Vier dappere medewerkers van MSC Cruises die afgelopen week direct actie ondernamen toen een passagier overboord sloeg worden in het zonnetje gezet door het lokale havenbestuur, de Spaanse regering en de directie van MSC Cruises.

Afgelopen donderdag vond in de haven van het Spaanse Palma de Mallorca, buiten de schuld van MSC Cruises om, een ongeluk plaats. Het aangemeerde cruiseschip de MSC Fantasia sloeg onder extreme weersomstandigheden los van de kade. Op dat moment waren de passagiers net bezig met het verlaten van het schip. Door het afbreken van de steiger dreef de MSC Fantasia weg van de kade en viel één van de passagiers die zich op de loopbrug bevond in het water.

Vier leden van de MSC Cruises-crew twijfelden geen moment en sprongen het water in om de tachtigjarige man de helpende hand te bieden. Binnen enkele minuten slaagden zij er in de Egyptische passagier veilig aan wal te krijgen. De passagier werd direct vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij nu nog altijd ter observatie ligt. Inmiddels heeft het havenbestuur bevestigd dat zij verantwoordelijk is voor het ongeval.

Om de heldendaad van het viertal niet onopgemerkt te laten heeft het havenbestuur, de burgemeester van de hoofdstad van het eiland Mallorca en de directie van MSC Cruises besloten om hen te belonen met een onderscheiding. De vier helden zijn: Caso Salvatore (52), Naim Samsudin (37), Andrian O Williams (37) en Faamoe Lalopua (29).

Direct na het ongeval nam de kapitein van de MSC Fantasia de controle over van het schip om zo verdere schade te voorkomen. Vervolgens werd aangemeerd aan een andere pier, waar de overige passagiers het schip veilig konden verlaten.

Ook de vier crewleden reisden voor onderzoek af naar het ziekenhuis. Daar werd geen letsel vastgesteld. Inmiddels zijn de vier bemanningsleden weer aan het werk. De MSC Fantasia kon na het ongeval zijn reis zonder problemen voortzetten.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,