Ingezonden persbericht


Persbericht

Alphen aan den Rijn, 9 maart 2009

MultiLease en Groen Rijden BV tekenen intentieverklaring met AllGreen Vehicles B.V.

Eric Panhuijzen, Directeur van Groen Rijden, Martin den Heijer, Algemeen Directeur van MultiLease en Martijn Noordam, CEO & Founder van AllGreen Vehicles (AGV) tekenden onlangs een intentieverklaring waarin de drie partijen aangeven intensief met elkaar te zullen gaan samenwerken. Elektrisch autorijden wordt gestimuleerd.

AGV ziet energiebesparing en de vermindering van CO2-uitstoot als één van haar kernactiviteiten in het streven naar een duurzaam energiebeleid. Dit wil AGV onder andere realiseren door middel van het leveren van elektrisch voortgedreven voertuigen. Deze voertuigen worden opgeladen met behulp van groene energie (solar-wind-water). Waar mogelijk zal MultiLease als captive leasemaatschappij optreden in de AGV-trajecten en Groen Rijden ingezet worden om contracten af te sluiten in de Publieke Sector.

Met deze intentieverklaring geeft Groen Rijden aan nog vooruitstrevender te willen zijn in de doelstelling het vervuilende deel van het Nederlandse wagenpark, te beginnen in de publieke sector, te vervangen door milieuvriendelijke elektrische voertuigen; dit betreft zowel bedrijfswagens als personenwagens. Deze samenwerking biedt de publieke sector een uitgelezen kans haar voorbeeldfunctie optimaal te benutten, door als een van de eersten in elektrische auto's te gaan rijden.

MultiLease kiest tevens voor duurzaamheid bij het aangaan en onderhouden van relaties. Zo stimuleert zij haar klanten om in zuinige auto's te rijden met een lage CO2-uitstoot. Met dit initiatief kan MultiLease haar klanten nog beter adviseren op het gebied van milieuvriendelijk wagenparkbeheer.

Wilt meer weten over elektrische auto's kijk dan op www.allgreenvehicles.nl. Wilt u een elektrische auto leasen? Kijk dan op www.multilease.nl of op bedrijfswagens.multilease.nl. Groen Rijden stimuleert de publieke sector om onder andere het bedrijfswagenpark uit te rusten met elektrische auto's, zie www.groenrijden.nl.

Fotobijschrift:
Eric Panhuijzen, directeur Groen Rijden BV (links) en Martijn Noordam (CEO & Founder AllGreen Vehicles) ondertekenen het contract