Gemeente Hoogeveen

9-3-2009
Verbazing over resultaten onderzoek Locatus

De stichting Centrummanagement en de gemeente Hoogeveen hebben met verbazing en onbegrip kennis genomen van de resultaten van een onderzoek van Locatus. Dit onderzoeksbureau heeft een passantentelling gedaan in diverse winkelstraten- en centra.

Ook Hoogeveen is in het onderzoek opgenomen. Uit de tellingen, gehouden in het najaar van 2008, is gebleken dat het bezoekersaantal in Hoogeveen ook fors is afgenomen (namelijk met 41 procent).

"Uit eigen onderzoeken en contacten met ondernemers en makelaars uit het centrum blijkt dat er op geen enkele wijze sprake is van dalende bezoekersaantallen. Dit zou zich moeten vertalen in forse omzetdaling of leegstand, waar echter geen sprake van is. De tellingen van Locatus kunnen dan ook niet verklaard worden vanuit de dagelijkse praktijk en zijn waarschijnlijk een ongelukkige momentopname" aldus centrummanager Leo Hoksbergen.

De gemeente Hoogeveen en de stichting Centrummanagement, waarin ook de ondernemersvereniging Winkelhart is vertegenwoordigd, zullen contact zoeken met Locatus om te achterhalen wat de achtergrond is van de uitgevoerde telling.

Kwaliteitsslag in het centrum
Momenteel wordt door de gemeente en de stichting Centrummanagement hard gewerkt om het centrum een forse kwaliteitsslag te geven, om daarmee de al hoge klantenbinding aan het centrum (circa 90%) verder te verhogen en het aantal bezoekers te laten toenemen. Ook zijn er in de afgelopen periode diverse landelijke winkelketens in het centrum van Hoogeveen bijgekomen en zijn er enkele grote aantrekkelijke winkelformules die zich binnenkort ook in Hoogeveen komen vestigen. Daarmee is de aantrekkelijkheid van het winkelaanbod in het centrum van Hoogeveen voor de consument juist toegenomen. Het aantal bezoekers aan de Hoofdstraat lijkt daarom juist toe te nemen.

Afzender: Stichting Centrummanagement en College van B&W