Ingezonden persbericht


Persbericht

Verzorgings- en gezondheidsproducten in nieuwe Boots Apotheek

Opening Boots apotheek in Amsterdam

Amsterdam, 9 maart 2009. Alliance Healthcare Nederland heeft vandaag de eerste Nederlandse Boots apotheek officieel geopend. De nieuwe apotheek in Amsterdam maakt onderdeel uit van een pilot waarin het Boots apotheekconcept in Nederland wordt getest. Het Boots concept is aangepast aan de Nederlandse markt en combineert de traditionele farmacie met een uitgebreid assortiment producten op het gebied van beauty en gezondheid.

De officiële openingshandeling werd verricht door Ornella Barra, Chief Executive van de farmaceutische groothandelsdivisie van Alliance Boots. In de apotheek aan de Stadionweg biedt Boots een uitgebreid assortiment cosmetica & huidverzorgingproducten aan. Met name de Bootsproducten Botanics, No.7 en Soltan zijn internationaal zeer succesvol.

De nieuw geopende Boots apotheek, die gesitueerd is in Amsterdam Zuid, is gemiddeld van grootte en heeft tien medewerkers, waaronder twee apothekers. Ook na de opening als Boots apotheek blijft de apotheek zich richten op farmaceutische zorg. Het aanbod wordt uitgebreid met producten en advies op het gebied van welzijn, beauty en cosmetica.

Succesvolle producten

Boots biedt een uitgebreid assortiment op het gebied van verzorgings- en gezondheidsproducten. Ruim 700 producten zijn in de Boots apotheek verkrijgbaar. Internationaal heeft Boots bijzonder veel succes met haar No7 productlijn. Een BBC documentaire toonde door onafhankelijk onderzoek aan dat het No7 Protect & Perfect Beauty Serum echt werkt. Binnen vier weken ziet de huid er jonger uit door de vermindering van zichtbare fijne lijnen en rimpels. Andere succesvolle producten zijn ondermeer Soltan en Botanics.

De opening die vandaag plaatsvond, werd bijgewoond door tientallen gasten waaronder de farmaceutische industrie, vertegenwoordigers van de VKAN (Verenigde Kring-apothekers Nederland), Kring-apotheek BV, Nefarma (Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen Nederland), en door topmanagers van Alliance Healthcare Nederland en het internationale Alliance Boots.

Consument centraal

Managing director van Alliance Healthcare Nederland Arvid Manneke: "Deze pilot is ontwikkeld om beter te kunnen voldoen aan de behoeften en wensen van de zorgconsument. Het Boots apotheekconcept zet de consument op de eerste plaats, niet de groothandel of de apotheker. De formule is sterk en het biedt ons een grote kans om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

Ornella Barra: "We zijn erg trots op deze test en geloven dat de voortgang met grote interesse gevolgd zal worden door zowel de farmaceutische industrie als apothekers in Nederland. We hebben er vertrouwen in dat de Boots apotheekformule veel potentie heeft om alle belanghebbenden te helpen om tegemoet te komen aan de snel veranderende vraag op de Nederlandse markt."

Over Alliance Healthcare Nederland en Alliance Boots

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Alliance Boots. Alliance Boots is de grootste farmaceutische groep in health en beauty in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 110.000 medewerkers.

De core business van Alliance Boots bestaat uit de ontwikkeling en verkoop van gezondheids- en verzorgingsproducten (ontwikkeld onder het Bootsmerk) en een farmaceutische groothandel (ontwikkeld onder het Alliance Healthcaremerk). Haar groothandel en distributienetwerk bedienen meer dan 135.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen via 370 farmaceutische groothandeldepots in 15 landen. De groep heeft meer dan 3.200 health en beauty verkooppunten in 9 landen. Hiervan hebben ruim 2.900 verkooppunten een apotheek. Alliance Boots heeft eigen, internationaal gerenommeerde merken zoals Boots Almus, Botanics, Nº7 en Soltan.