Ingezonden persbericht


Persbericht: Boekenvoorkeur belangrijk bij keuze partner 'Datende single kiest voor De Vliegeraar'

NIJMEGEN - 9 maart: Hoogopgeleide singles vinden bij het zoeken van een partner de boekenvoorkeur van de ander erg belangrijk. Omdat mensen elkaars boekenkast (nog) niet zien, kunnen de leden van e-Matching (datingcommunity voor hoger opgeleiden) aangeven van welke boeken zij houden. Op die manier kan men snel een indruk krijgen van de ander. Op basis van alle boekenvoorkeuren van het afgelopen jaar heeft e-Matching een top tien van meest populaire boeken van de datende singles vast kunnen stellen. 'De Vliegeraar' van Khaled Hosseini is verreweg het populairste boek, gevolgd door 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun en 'De schaduw van de Wind' van Ruiz Zafon.

Vertel me wat je leest en ik weet wat voor iemand je bent De leden van e-Matching geven in hun profiel onder meer aan wat hun lievelingsboeken zijn. Thomas de Konink, mede-oprichter van e-Matching: "Een boektitel zegt misschien misschien wel meer dan een psychologische test die je op sommige datingsites aantreft. Daarom is dit een van de zaken waarop wij mensen matchen. Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar woonplaats, hobby's, rookgedrag en dergelijke. Maar zeker voor hoger opgeleiden is het leesgedrag van de ander erg belangrijk. Mensen die van dezelfde boeken houden hebben sowieso al een gespreksonderwerp tijdens een eerste afspraak."

Top 10 favoriete boeken van singles
Op basis van de gegevens van de leden van datingsite e-Matching, 1 januari 2008 t/m 15 februari 2009


1 De Vliegeraar - Khaled Hosseini

2 Komt een vrouw bij de dokter Kluun

3 De schaduw van de wind - Ruiz Zafon

4 De Da Vinci code - Dan Brown

5 De Alchemist - Paulo Coelho

6 De ontdekking van de hemel Harry Mulisch

7 In de ban van de ring Tolkien

8 Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini
9 Het Parfum - Patrick Süskind

10 The Secret - Rhonda Byrne

Ander veelgenoemde titels: Nachttrein naar Lissabon (Pascal Mercier), Eten, Bidden, Beminnen (Elizabeth Gilbert), Joe Speedboot (Tommy Wieringa) en Zout op mijn huid (Benoîte Groult)


- - -