Ingezonden persbericht


Persbericht

Heerlen, 9 maart 2009

Kinderopvang Humanitas ontvangt kroon op haar kwaliteitswerk

Deze week ontvingen alle kinderdagverblijven en locaties voor buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas een driejarige verlenging van het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) kwaliteitscertificaat. Kinderopvang Humanitas is de grootste landelijke organisatie voor kinderopvang zonder winstoogmerk. De organisatie die sinds 25 jaar hard werkt aan de kwaliteit van de kinderopvang, gebruikt hierbij de strikte HKZ-normen. Met dit keurmerk tonen zij dat de klant altijd centraal staat en ze voortdurend en systematisch werken aan de optimalisering van de zorg voor kinderen en service voor ouders.
Voorzitter Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas, Anja Hol, adviseert ouders goed te letten op kwaliteit bij het kiezen van een kinderdagverblijf. Ook door uw eigen ogen goed de kost te geven en door te kijken naar de GGD-inspectierapporten kunt u al heel veel te weten komen over de kwaliteit van de kinderopvang. Maar er is dus nog iets waar u op kunt letten: het HKZ Keurmerk. Op de website www.hkz.nl kan men direct zien of de organisatie beschikt over een kwaliteitscertificaat. Organisaties die over een dergelijk keurmerk beschikken, hebben ervoor gekozen om kwaliteit speerpunt van hun organisatie te maken. Ze voldoen vrijwillig aan een groot aantal extra kwaliteitsnormen omdat ze graag goede kwaliteit willen leveren aan ouders en hun kinderen. Ze hebben hun werkwijze en afspraken vastgelegd. Zo weten de pedagogisch medewerkers in iedere situatie wat ze moeten doen. En dat is prettig, want deze manier van werken bespaart tijd. De extra tijd komt ten goede aan de verzorging van en aandacht voor de kinderen en hun ouders. Het welbevinden van de kinderen staat voorop.
Kinderopvang Humanitas is de grootste kinderopvangaanbieder in Nederland zonder winstoogmerk. Kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouders door heel Nederland bieden iedere dag duizenden kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar een veilig en vertrouwd opvangadres. Kijk op www.kinderopvanghumanitas.nl voor kinderopvang bij u in de buurt.



Ingezonden persbericht