Ingezonden persbericht


Juniper Networks introduceert krachtige SRX3000-servicesgateways Netwerkbeveiliging met concurrerende prijs-prestatieverhouding, flexibiliteit en bescherming

Schiphol-Rijk, 9 maart 2009 - Juniper Networks breidt zijn portfolio van Juniper Networks SRX3000Series Services Gateways uit. Dit portfolio omvat netwerk- en beveiligingsoplossingen die zijn in te zetten zonder compromissen aan prestaties. De oplossingen zijn uitgerust met de JUNOS Software, het netwerkbesturingssysteem van Juniper, dat routing-, switching- en beveiligingsdiensten integreert. Twee nieuwe producten binnen het SRX-portfolio zijn de SRX3400 en SRX3600. Deze servicesgateways verkleinen de netwerkcomplexiteit en verlagen de Total Cost of Ownership met maximaal 65 procent. Tegelijkertijd zorgen de SRX3400 en SRX3600 voor een sterk lager energieverbruik en hebben ze tachtig procent minder rackruimte nodig dan bestaande beveiligingsoplossingen. Het SRX3000-aanbod is bij uitstek geschikt voor datacenter-, bedrijfs-, overheids- en serviceprovidersomgevingen. Het biedt de flexibiliteit, veiligheid, schaalbaarheid, operationele eenvoud en betrouwbaarheid die nodig zijn voor de inzet van nieuwe diensten.

Het netwerk is voor bedrijven cruciaal voor de snelle inzet van nieuwe diensten en voor het vergroten van de efficiëntie. Dit geldt vooral nu 10 Gigabit Ethernet (GE) de nieuwe standaard wordt. Bedrijven moeten snel kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden om complexe netwerken te laten groeien en te beheren. Dit zonder dat de groei een negatieve invloed heeft op beveiliging of prestaties. Het SRX3000-portfolio vult de Juniper-productreeks van servicesgateways aan en biedt ongeëvenaarde prijs-prestatieverhoudingen voor netwerkbeveiliging. Daarnaast is het portfolio flexibel genoeg om toekomstige diensten te beveiligen. Bedrijven kunnen hiermee snel en kosteneffectief nieuwe diensten inzetten, reageren op veranderende bedrijfs- en markteisen, en de efficiëntie vergroten. Ze leggen daarmee de basis voor groei en innovatie.

Dankzij de flexibele en modulaire aanpak van het SRX3000-portfolio verbeteren bedrijven de databescherming en het onderhoud, stimuleren ze de productiviteit en verlagen ze de TCO. De SRX3000 biedt niet alleen firewalldiensten, maar integreert ook diensten als Intrusion Prevention System (IPS), Distributed Denial of Service-bescherming (DDos/Dos) en Network Address Translation (NAT). Het portfolio omvat ook diensten voor beleid, controle, identiteitsbeheer en Quality of Service (QoS). De SRX3000 ondersteunt en optimaliseert diensten en biedt kosteneffectieve schaalbaarheid. De producten bieden optimale prestaties en beveiliging voor applicaties en kerndiensten. Zo zorgen ze voor een goede gebruikerservaring en verbeterde productiviteit.

Het SRX-portfolio is gebaseerd op de eerste 'no compromise' Dynamic Services Architecture. Deze architectuur schaalt gelijktijdig geïntegreerde diensten en netwerkmogelijkheden op en zorgt zo voor minder netwerkrisico's en -belasting. De Juniper Networks Dynamic Services Architecture biedt een dubbele beheer-engine en fabric-technologie met terabytesnelheden. Deze zorgen vanuit één netwerkarchitectuur voor snelle, betrouwbare en veilige toegang tot applicaties en diensten. Dankzij de uitbreidingsmogelijkheden van het SRX-portfolio zijn de prestaties af te stemmen op de footprint, servicetypes en het aantal input/output- en Service-Processing Cards (SPC's). In tegenstelling tot beveiliging-appliances met één taak of traditionele chassisplatforms bieden de SRX Services Gateways een groot aantal diensten die tegemoetkomen aan uiteenlopende bedrijfseisen.

SRX-producten draaien op JUNOS. Dit resulteert in ongekende betrouwbaarheid en operationele eenvoud. JUNOS helpt bij het automatiseren van netwerkactiviteiten. Het is met deze software mogelijk om functionaliteit in één keer in het gehele - complete netwerk te implementeren. Bedrijven profiteren hierdoor van minder complexiteit en lagere kosten, en van risico's die komen kijken bij de implementatie van functies en upgrades. Zo worden netwerkbeheerders vrijgemaakt voor andere, bedrijfskritischer taken.

"De SRX3000 past bij onze belofte om de meest innovatieve en kosteneffectieve beveiligingsproducten te leveren", zegt Douglas Murray, vicepresident en algemeen directeur High-End Security Systems bij Juniper Networks. "De SRX3400 en SRX3600 verbeteren prestaties zonder de compromissen die de huidige beveiligingsproducten kenmerken. Met onze SRX-producten zijn beveiligings- en netwerkdiensten volgens klantbehoeften te integreren."

Het SRX3600-portfolio maakt als eerste een 10 GE-netwerkomgeving mogelijk die 30 Gbps firewall, tot 10 Gbps VPN, 10 Gbps IPS en 175.000 nieuwe aansluitingen per seconde ondersteunt. De SRX3400 ondersteunt 20 Gbps firewall, tot 6 Gbps VPN, 6 Gbps IPS en 175.000 nieuwe verbindingen per seconde. De SRX3400 en SRX3600 zijn beide twee keer flexibeler dan oplossingen van dezelfde omvang.

De SRX3000 Series Services Gateways zijn onderdeel van de recent aangekondigde Juniper Networks Adaptive Threat Management Solutions.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net of bezoek de speciale Juniper Networks Data Center Infrastructure Solutions-website.



Ingezonden persbericht