Gemeente Utrecht

Aanpassing verkeersmaatregelen rond Majellaknoop

De verkeersdrukte als gevolg van de werkzaamheden aan de Majellaknoop is de eerste twee weken meegevallen. Daarom wordt een aantal verkeersmaatregelen aangepast. De gemeente blijft weggebruikers aanraden om de route-adviezen op de tekstkarren en de gele borden te volgen of gebruik te maken van vervoersalternatieven.

Door het uitblijven van grote verkeersdrukte op de Vleutenseweg is de tijdelijk omgekeerde rijrichting op de Damstraat niet meer nodig. Gedurende de werkzaamheden aan de Majellaknoop geeft het verkeerslicht op de Damstraat wel korter groen licht. Dit is nodig om de doorstroming op de Vleutenseweg te kunnen garanderen en te beperken dat de Damstraat als sluiproute wordt gebruikt.

De vier verkeersregelaars op scooters blijven gedurende de werkzaamheden aan de Majellaknoop rondrijden. De twaalf vaste verkeersregelaars die op drukke verkeerspunten tijdens de spitsuren stonden, zijn op dit moment niet meer nodig. De verkeersstromen worden in de gaten gehouden en dagelijks geëvalueerd. Indien nodig worden de verkeersregelaars weer ingezet.

Verkeersradars meten de verkeersdrukte op verschillende punten in de stad. Op basis van deze metingen ontvangen weggebruikers via tekstkarren de beste route die ze op dat moment kunnen volgen. De routes komen vanuit de regionale verkeerscentrale. In totaal zijn er tien tekstkarren op verschillende wegen om Utrecht en de binnenstad geplaatst. De samenwerking met de verkeerscentrale bevalt goed.

De Spinozabrug is vanaf 23 februari afgesloten voor autoverkeer. In tien weken worden op de Majellaknoop de gas- en rioleringsbuizen vernieuwd. Hierdoor is de doorgang op de Majellaknoop van en naar het centrum voor het autoverkeer beperkt.