Gemeente Rotterdam

Nr. 11b

9 maart 2009

Rectificatie weekberichten (editie 11 van 6 maart vervalt)

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 t/m 15 maart 2009

Wethouder Schrijer begeleidt minister van der Laan bij wijkbezoek

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) begeleidt woensdag 11 maart van 14.00 uur tot 18.00 uur minister Eberhard van der Laan van Werk Wijken en Inkomen (WWI) bij zijn wijkbezoek aan Rotterdam. De wethouder en de minister bezoeken de zogenaamde WWI- wijken Oud Zuid en Vreewijk van de Rotterdamse deelgemeenten Charlois en Feijenoord. Tijdens het bezoek wil de minister zoveel mogelijk bewoners en ondernemers spreken. De wethouder begeleidt de minister en vertelt vanuit Rotterdams perspectief wat de vorderingen zijn in deze wijken.

(Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Kriens presenteert sociale agenda in Noord

Op woensdag 11 maart maakt deelgemeentebestuurder Richard Scalzo van de deelgemeente Noord met medewerkers van de afdeling Jeugd, Welzijn en Zorg een fietstocht door de stad. De fietstocht eindigt in wijkgebouw het Klooster aan de Ruivenstraat 81. Daar sluit wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn en volksgezondheid) om 16.00 uur aan voor de presentatie van de sociale agenda's van de deelgemeente en de stad. Wethouder Kriens presenteert haar verhaal met de film "De kracht van Rotterdam", Richard Scalzo illustreert zijn verhaal met een compilatie van de DGNoord film.

(Voor meer informatie: Seinpost adviesbureau, Mirjam Fokkema, tel. 026 - 442 3574 of 06 - 5141 4767)

Wethouder Bolsius lanceert website voor 'Meedoen Allochtone Jeugd door Sport'

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) lanceert tijdens het Meedoen-congres op woensdag 11 maart om 20.00 uur de Meedoen-website, een site die allochtone jeugd enthousiast maakt om mee te doen aan sport. 'Meedoen Allochtone Jeugd door Sport' is een initiatief van de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sport is een ideaal bindmiddel in de samenleving, omdat sporten niet gaat over afkomst, maatschappelijke positie, geloof of cultuur. Sport gaat over een gemeenschappelijke beleving en vooral over meedoen. Daarom is de sportaccommodatie een ideale plek voor de ontmoeting tussen allochtone en autochtone jeugd en hun ouders. In Rotterdam doen er ruim vijftig sportverenigingen mee aan 'Meedoen Allochtone Jeugd door Sport'. Het doel van het Meedoen-congres is sportverenigingen te helpen om dit project tot een succes te maken. Het congres vindt plaats in Theater Zuidplein, aan Zuidplein 60.

(Voor meer informatie: Mark van der Roer, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3024)

Wethouder Baljeu opent nieuwe fietsenstalling bij station Lombardijen

Wethouder Jeannette Baljeu opent, als portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, donderdag 12 maart om 9.00 uur de nieuwe fietsenstalling aan de Zuidkreek bij de ingang van station Lombardijen. De opening verricht de wethouder samen met portefeuillehouder Nurten Karisli (deelgemeente IJsselmonde), NS regiodirecteur Herman van Tongeren en stichting OMIJ directeur Henk Kosse. Op initiatief van de OMIJ, een leer/werkbedrijf, is de afgelopen jaren samen met NS, de Stadsregio, dS+V en de deelgemeente gewerkt aan het realiseren van een nieuwe, bewaakte fietsenstalling bij station Lombardijen.

(Voor meer informatie: Marjo Wetsteijn, communicatie deelgemeente IJsselmonde, tel. 010 - 479 8216)

Wethouder Kriens bij start pilot studie preconceptiezorg

Op donderdag 12 maart om 16.30 uur is wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) aanwezig bij de start van de pilot studie preconceptiezorg in de deelgemeente Noord in wijkgebouw Het Klooster aan de Ruivenstraat 81. De pilot maakt deel uit van het programma Klaar voor een Kind (voorheen: Aanvalsplan Perinatale sterfte).Tijdens de bijeenkomst wordt een convenant ondertekend waarmee het startsein wordt gegeven voor allerlei activiteiten op het gebied van preconceptiezorg in deelgemeente Noord. Zo worden er themabijeenkomsten rondom gezond zwanger georganiseerd en bieden verloskundigen kinderwensspreekuren aan. Wethouder Kriens zal ingaan op het belang van de pilot in Noord voor de gemeente Rotterdam.

(Voor meer informatie: Communicatie GGD Rotterdam Rijnmond, Miriam Fianen, tel. 010 - 433 9958 of 06 - 5314 8755)

Wethouders Harbers opent nieuw kantoor Euro RSCG Bikker

Mark Harbers (economie, haven en milieu) verricht op donderdag 12 maart om 18.00 uur de officiële opening van het nieuwe kantoor van Euro RSCG Bikker in de Schiecentrale aan de Schiehavenkade 280. Na negen jaar aan de Veerhaven te hebben gezeten heeft het communicatiebureau gekozen voor een nieuwe en creatieve omgeving op de achtste etage van de Schiecentrale. Het creatieve bureau voor communicatie en identiteit was in het najaar van 2008 één van de eerste in een reeks creatieve bedrijven dat haar intrek nam in de voormalige elektriciteitscentrale. Het historische complex is omgebouwd tot een creatieve smeltkroes met een mediacampus met woon/werk- units voor bedrijven uit de tv-, radio-, en av- industrie.

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 22 66 19 17)

En verder...

Is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van de Geuzenpenning op vrijdag 13 maart om 15.00 uur in de Grote Kerk in Vlaardingen. De Geuzenpenning wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt aan personen en/of instellingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor democratie of tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Dit jaar ontvangen Al-Haq, een onafhankelijke Palestijnse mensenrechtenorganisatie en B'Tselem, een onafhankelijke Israëlische mensenrechtenorganisatie, de penning.

(Voor meer informatie: Edith Kwakernaak, Communicatie uitreiking Geuzenpenning, tel. 010- 248 4121)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam