Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 9 maart 2009

---


Sassenheim Aanrijding
Zaterdag 7 maart rond 19.45 uur gebeurde er een aanrijding op de Rijksstraatweg waarbij twee auto's betrokken waren en de bestuurders letsel opliepen. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Van één bestuurder liet de politie bloed afnemen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs verkeerde ten tijde van het ongeval. De politie kreeg daar tips over.
De veroorzaker van de aanrijding was een 28 jarige man uit Sassenheim. Op onverklaarbare wijze week hij van zijn lijn af en botste op de andere weghelft op een auto met daarin een 67 jarige man uit Noordwijk. Door de klap belandde deze met zijn auto tegen een boom. De Sassenheimer weigerde ondanks zijn verwondingen om per ambulance voor onderzoek vervoerd te worden naar het ziekenhuis. In het politiebureau waar hij na zijn aanhouding naar was overgebracht werd zijn gezondheid minder en werd hij alsnog per ambulance overgebracht naar het LUMC. Daar liet de politie van hem bloed afnemen.

Katwijk Gestolen bromfiets teruggevonden
De politie heeft zondag 8 maart een in de avond van zaterdag 7 maart gestolen bromfiets snel teruggevonden. De bromfiets werd gestolen vanaf de Zandbank en was ten tijde van de diefstal niet afgesloten. Zondagmiddag zagen agenten op de 's Gravendijkseweg in Noordwijk twee jongens en een meisje met de bromfiets lopen. De 13 jarigen uit Katwijk werden voor het verhoor meegenomen naar het bureau. Daarna zijn ze overgedragen aan hun ouders. De bromfiets is weer terug bij de eigenaar.

Leiden Aanhouding voor vernieling
De politie heeft maandag 9 maart rond 09.45 uur op de Breestraat een 27 jarige man uit Leiden aangehouden voor het vernielen van een ruit van het een gebouw van de Leidse School aan de Haagweg. Een man die daar getuige van was sprak hem daarop aan. Er kwam geen reactie. De politie werd gebeld en op aanwijzing van de getuige kon de verdachte worden ingerekend. Hij zit nog vast.

Zoeterwoude Politie zoekt automobilist
De politie is op zoek naar de bestuurder van een oud model grijskleurige auto. De man zou donderdag 5 maart rond 16.30 uur op de Energieweg een lichte aanrijding gehad hebben met een 14 jarige jongen uit Zoerwoude die daar op een fiets reed. Naast een bloedneus en een gekneusde neus was er schade aan de fiets van de jongen. De bestuurder, die vanaf een parkeerterrein nabij een autoschadebedrijf kwam rijden, stapte uit en informeerde naar de toestand van de jongen. In verband met de mindere verstandelijke vermogens van de jongen is dat contact mogelijk misgegaan. Voor een afwikkeling van de schade wil de familie alsnog contact hebben met de automobilist en heeft daarvoor de politie ingeschakeld. De bestuurder wordt verzocht te bellen met de politie in Leiderdorp via 0900-8844.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding voorkomt diefstal fietsen
Met de aanhouding van twee mannen, een 28 jarige man uit Rotterdam en een 38 jarige man uit Capelle aan den IJssel, denkt de politie zondag 8 maart fietsdiefstallen te hebben voorkomen. Dit was ook dankzij de melding van een vrouw die één van de mannen rond 14.50 uur bij het zwembad aan de Iersestraat betrapte op het moment dat hij aan haar fiets zat. De man ging er als een haas vandoor, stapte in een auto en reed weg. De getuige noteerde het kenteken en gaf de beschrijving door aan 112. De politie kreeg na de melding de auto in het zicht. Op dat moment stopte die bij de fietsenstallen van het Station. Bij het zien van de politie gingen beide mannen er rennend vandoor. De politie ging op zoek naar de twee waarbij ook een fiets van een voorbijganger te leen werd gevraagd. Uiteindelijk werden ze op en in de omgeving van Vijverzicht aangehouden. Na verhoor en onderzoek zijn zij maandag 9 maart weer in vrijheid gesteld. De Rotterdamse verdachte zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden bij de rechter. Tegen de man uit Capelle ontbrak voldoende bewijs om een verdere vervolging tegen hem in te stellen.


------------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326