Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 9 maart 2009

Titia Ketelaar nieuwe chef nrc.next

Titia Ketelaar is benoemd tot chef van nrc.next. Zij treedt in die functie toe tot de hoofdredactie van NRC Handelsblad en nrc.next.

Ketelaar (34) zal dagelijks leiding geven aan nrc.next, de drie jaar geleden door NRC Handelsblad opgerichte krant voor de multimediageneratie die inmiddels een betaalde oplage heeft van 80.000 exemplaren. Het blad geldt als een van de meest geslaagde kranteninnovaties van de afgelopen jaren.

Ketelaar werkt sinds 1998 voor NRC Handelsblad. Zij begon als redacteur Internet. Daarna was zij redacteur Buitenland. Sinds 2006 is zij plaatsvervangend-chef nrc.next en medeverantwoordelijk voor het succes van deze krant. "Met Titia benoemen we een ervaren leidinggevende en bovendien iemand die met originaliteit en lef het succes van nrc.next verder kan vormgeven", zegt Birgit Donker, hoofdredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next. "Er is niets leuker dan om iedere dag deze krant te maken", zegt Titia Ketelaar, "ik wil het succes van nrc.next voortzetten, bijvoorbeeld met het nieuwsblog dat vanaf morgen van start gaat".

Noot voor de redactie (