Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Alblasserdam, 9 maart 2009

Wéér zorgverhuizers erbij
Twaalf verhuizers behalen certificaat Zorgverhuizer

Twaalf verhuizers van Mondial Movers heeft onlangs in Akersloot het certificaat Zorgverhuizer ontvangen. Zij behoren tot de eerste en enige lichting zorgverhuizers van Nederland. De verhuisorganisatie beschikt nu over 36 officiële zorgverhuizers .

Tijdens de opleidingsdag in Van der Valk Hotel Akersloot bracht docent Margreet Zetsma de verhuizers, afkomstig uit heel Nederland, specialistische kennis bij over de zorgsector en zorgcliënten. In de middaguren brachten de verhuizers het geleerde in de praktijk. Actrice Annemarie Hoenderdos speelde, in samenwerking met de verhuizers op enerverende wijze concrete situaties uit de zorg na. Na afloop ontvingen verhuizers uit handen van Tom Stuij het certificaat Zorgverhuizer.

De twaalf verhuizers behoren tot de eerste lichting zorgverhuizers van Nederland, Mondial Movers beschikt nu over in totaal 36 zorgverhuizers. De opleiding, in februari gelanceerd, nu al een succes. Doel van de opleiding is dat verhuizers tijdens het verhuizen kunnen inspelen op de mogelijkheden die er zijn, zodat er geen verstoring plaatsvindt van de dagelijkse routine van medewerkers en cliënten.

De zorgsector heeft aangegeven dat deze zorgverhuizers duidelijk een meerwaarde hebben. Een tweede lichting verhuizers staat dan ook al klaar om eveneens de opleiding te gaan volgen. In het najaar krijgt de opleiding dan ook zeker een vervolg en in de toekomst zullen zeker nog meerdere opleidingsdagen volgen.

Als eerste verhuisorganisatie in Nederland heeft Mondial Movers, in samenwerking met het Horizon College, een opleiding ontwikkeld waar verhuizers het gedrag van zorgcliënten bestuderen. De jarenlange ervaring met zorgverhuizingen wordt door de opleiding Zorgverhuizer - een gezamenlijk initiatief van Unit De Zorg, de speciale afdeling voor zorgverhuizingen binnen Mondial Movers, en het ROC Horizon College - nog meer uitgebuit. Door de vergrijzing en wettelijke regelgeving krijgen verhuizers in toenemende mate te maken met cliënten en bewoners van zorginstellingen.

Noot voor de redactie (