Politie Noord- en Oost Gelderland

1

Apeldoorn - Zonder rijbewijs en APK


De politie heeft zondagavond 8 maart een 21-jarige automobilist uit Deventer van de weg gehaald. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarnaast was de auto waarin hij reed niet APK gekeurd.
Omstreeks 23:05 uur reed de man over de Oost Veluweweg. Hij viel op door zijn rijgedrag waarop surveillerende agenten hem lieten stoppen. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast was de auto waarin hij reed niet APK gekeurd. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt.


2

Apeldoorn - Beschoten met luchtbuks


Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn werd zondagmiddag 8 maart beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. De jongen fietste over de Laan van Ossenveld en werd geraakt door een inzittende van een personenauto die stilstond op de parkeerplaats van het Rietveld.
Hetincident vond kort voor 15.00 uur plaats. De jongen fietste samen met een andere jongen over de Laan van Ossenveld. Ter hoogte van het Rietveld stond een personenauto rechts van hen op de parkeerplaats.
Het rechterachterraam van de auto ging naar beneden waarop de jongen werd beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. Hij werd getroffen in zijn lip en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De auto, een zilverkleurige Volkswagen Golf, ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor in de richting van Zevenhuizen.
Er zaten vermoedelijk vier mannen in de auto van naar schatting begin 20 jaar. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, die iets van het incident hebben gezien, of weten van wie de betreffende personenauto is, zich te melden via 0900-8844.


3

Apeldoorn - Man gewond na val uit boom Beschoten met luchtbuks


Een 41-jarige man uit Apeldoorn is maandagmorgen 9 maart gewond geraakt toen hij bij het snoeien van een boom in een tuin aan de 2e Bewukenlaan in Apeldoorn uit de boom viel.


De gewaarschuwde ambulancedienst en brandweer hebben hulp verleend. De man werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumaheli die gealarmeerd was werd geannuleerd. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog nader onderzocht door de arbeidsinspectie.


EINDE BERICHTEN