Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Voorst - Automobilist onder invloed


De politie heeft op zondagavond 8 maart een 47-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 18.00 uur door de politie gecontroleerd. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,7. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.


2

Twello - Inbraak vrachtauto's op bedrijfsterrein


Op het terrein van een bedrijf aan de Leigraaf in Twello hebben onbekenden tussen zaterdagochtend en zondagochtend 9 maart enkele vrachtauto's opengemaakt en doorzocht.


De inbrekers hebben zichzelf toegang tot het terrein verschaft door een hek te forceren. Op het terrein werden twee vrachtauto's doorzocht. Voor zover bekend wordt er niets vermist.


3

Almen - Bekladding opgelost


De politie heeft op woensdag 4 maart twee 14-jarige jongens uit de gemeente Lochem gehoord over verschillende bekladdingen in Almen die afgelopen februari plaats vonden. Beide jongens hebben bekennende verklaringen afgelegd over de bekladdingen en zijn daarvoor aangehouden.


Op dinsdagochtend 24 februari werden bij een basisschool in Almen verschillende bekladdingen aangetroffen, waaronder hakenkuizen en racistische leuzen. Ook elders in het dorp werden bekladdingen gevonden. De jongens hebben hun spijt betuigd en zijn na het verhoor overgedragen aan hun ouders. Ze worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam waar een passende maatregel wordt opgelegd.


EINDE BERICHTEN