Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Didam/Doetinchem - Bestuurder onder invloed negeert rijverbod


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 maart een man uit Zevenaar aangehouden voor het negeren van een rijverbod. Hij had dit verbod eerder ontvangen nadat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed.


De 28-jarige automobilist werd zondagavond rond 0.00 uur op de Dusselmanstraat in Didam gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau in Doetinchem blies hij een promillage van 1,7. Daarop heeft de man een rijverbod en een proces-verbaal gekregen en is zijn rijbewijs ingenomen. Na de afhandeling van zijn aanhouding werd hij op vrije voeten gesteld en toch weer met zijn auto gaan rijden en probeerde terug naar Didam te rijden. De verbaliserende agenten merkten dit echter op en hebben hem rond 1.00 uur op de Gaswal in Doetinchem aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod en een ingevorderd rijbewijs. Hij is na verhoor opnieuw heengezonden met een proces-verbaal.


2

Zeddam - Diefstal uit woning


Onbekenden hebben op zondagmiddag 8 maart tussen 10 uur en 12 uur ingebroken in een woning aan de Vinkwijkseweg. Ze namen onder andere een computer mee.


De inbrekers zijn de woning binnengekomen door een raam te forceren. Ze hebben vervolgens de woning doorzocht en namen verschillende goederen, waaronder een computer mee. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


3

Gendringen - Inbraak in woning


In de nacht van zondag op maandag 9 maart is er ingebroken in een woning aan de Valeriaan in Gendringen. De inbrekers hebben voor zover bekend niets meegenomen.


De bewoners hoorden rond 4.00 uur dat er iemand in huis was. Ze troffen niemand aan, maar toen bleek dat er was ingebroken hebben ze de politie gealarmeerd. De inbrekers zijn binnen gekomen door een deur en een raam te forceren, maar hebben niets buitgemaakt


4

Doetinchem - Geld gestolen uit bedrijf


In een bedrijfspand aan de Terborgseweg in Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart ingebroken. De inbrekers hebben een geldbedrag buitgemaakt.


De inbrekers zijn via een brandtrap naar boven gegaan en hebben zich toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. In het pand werden meerdere kantoorruimten doorzocht. In één kantoor is een kluiskast opengebroken en leeggehaald. Daarbij werd een geldbedrag ontvreemd.


EINDE BERICHTEN