NOVA

09-03-2009
Schilderijenroof opgelost
Ze zijn terecht: acht van de negen geroofde schilderijen die in 1987 verdwenen uit kunsthandel Noortman in Maastricht. Werken van onder andere Renoir, Pissarro en Willem van der Velde. Ze zijn gevonden door detective Ben Zuidema. En volgens hem zat Noortman zelf achter de kunstroof.

In NOVA vertelt Ben Zuidema over de opsporing
van de werken. En een gesprek met Julian Radcliffe, voorzitter van The Art Loss Register, belangen- vertegenwoordiger van verzekeraars.

Getuigenbeschermingprogramma: hoe werkt dat?
Giuseppe 'Peter' la Serpe is de kroongetuige van justitie in het grote liquidatieproces. Na het uitzitten van zijn gevangenisstraf verdwijnt hij in het getuigen- beschermingsprogramma. Een programma dat met geheimzinnigheid omgeven is. Maar vandaag vertelt justitie voor het eerst in het openbaar wat het programma inhoudt. Lees meer ...

Bekijk hier een interview met Bart Nieuwenhuizen, hoofdofficier van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, over het getuigenbeschermingsprogramma.

Bezuinigen of stimuleren?
De regeringspartijen onderhandelen over de te nemen maatregelen om de gevolgen van de recessie in te perken. Vanavond komt de regeringscoalitie opnieuw bijeen. In NOVA het laatste nieuws uit politiek Den Haag.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Oostenrijk maakt zich op voor proces Jozef Fritzl
Emigreren? Kom naar Zweden!
Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, bestaat in de toekomst geen straat of wijk meer in meerderheid uit allochtonen, want mensen voelen zich volgens hem niet meer thuis in hun stad. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht