Jonge Socialisten

PERSBERICHT JONGE SOCIALISTEN IN DE PVDA

'PvdA moet vrijheid van meningsuiting beter verdedigen' Jonge Socialisten starten online petitie op censuurwillenwijniet.nl

Amsterdam, 9 maart 2009 - De Jonge Socialisten in de PvdA zijn een petitie gestart waarin zij de PvdA oproepen de vrijheid van meningsuiting steviger te verdedigen. De actie draait om de resolutie over integratie, die komend weekend op het congres van de PvdA wordt behandeld. In de nieuwe integratienota wordt de vrijheid van meningsuiting volgens de jongerenorganisatie slechts flinterdun verdedigd. Op de website www.censuurwillenwijniet.nl verzamelen de Jonge Socialisten in de PvdA steunbetuigingen.

In de integratienota verdedigt de PvdA vrijheid van meningsuiting door te verwijzen naar de grondwet en daaruit te concluderen dat "censuur niet kan". De Jonge Socialisten vinden dat, juist als het om zulke moeilijke kwesties gaat, de PvdA moet uitleggen waarom de partij er trots op is dat de vrijheid van meningsuiting in de grondwet staat. Juist door niet alleen naar de grondwet te wijzen als een set regels waar Nederlanders zich nu eenmaal aan moeten houden, zou de PvdA moeten laten zien wat zij waardevol acht.

De petitie van de Jonge Socialisten in de PvdA is tot nu toe al ondertekend door raadsleden, kandidaat-europarlementariers, (oud)-wethouders en prominente leden als Eddy Terstall. Met deze ondersteuningen in de hand zullen de Jonge Socialisten in de PvdA op het congres van komend weekend vechten voor het door hen ingediende amendement '216'.


---
Niet ter publicatie:

De petitie kunt u vinden op www.censuurwillenwijniet.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sven Stevenson, Voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA 06-38820566 / sstevenson@js.nl
Om u af te melden voor deze mailinglist, klik hier.