Gemeente Zandvoort


Actiegroep Zandvoort Helpt Congo zoekt handjes

12 februari heeft Gemeente Zandvoort het initiatief genomen om weeskinderen in Oost-Congo te helpen door de Zandvoortse bevolking op te roepen in actie te komen. De actieperiode voor fondsenwerving loopt tot 6 april. Veel mensen zijn bereid de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen -klik hier. Maar er zijn meer 'hulptroepen' nodig.

Coördineren
Kort na het bekendmaken van het gemeentelijk initiatief, is een enthousiaste groep mensen aan de slag gegaan om de acties te coördineren. Dit zijn Leo Miezenbeek, Klaas Koper, Martine Joustra, Ankie Miezenbeek, Marjo v.d. Linden en Virgil Bawits. Zij hebben aangeboden deze taak op zich te nemen en zich in te zetten voor een zo groot mogelijk resultaat.

Steun
De enthousiaste groep Zandvoorters krijgen ondersteuning van Inge Terpstra en Maarten Brekelmans van stichting WIO. Deze Nederlandse stichting helpt (wees)kinderen in het oorlogsgebied een veilige opvangplek te geven. Zodat zij niet het slachtoffer worden van honger, uitdroging, verkrachting en ander geweld.

Opvangplek
Voor deze veilige opvangplek realiseert Stichting WIO een opvangcentrum speciaal voor kinderen zonder ouders. Vreemd genoeg is een dergelijk centrum er niet. Bovendien zijn inmiddels veel hulpverleners uit Oost-Congo vertrokken. Dit geeft reden om zo'n veilige plek te realiseren.

SMS
Op dit moment is het actiecomité gestart met de verkoop van loten, het verspreiden van spaarpotten en actiemateriaal. Ook is er een speciaal SMS-nr in het leven geroepen onder het motto 'Do Good'. Door STEUN DOGOOD te sms'en naar 4414 doneert men een voedselpakket voor een kind.

Nieuwsbrief
Wie op de hoogte wil blijven van alle acties kan zich op www.zandvoorthelpt.nl abonneren op de nieuwsbrief. Materialen zijn aan te vragen via zandvoorthelptcongo@gmail.com

Hulp
Om de actie tot een succes te maken heeft het Zandvoortse actiecomité de ondersteuning nodig van inwoners en ondernemers. Mensen die een actie willen ondersteunen of opstarten zijn van harte welkom op de eerstvolgende bijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 25 februari, 20.00 uur, Rode Kruis gebouw, Nicolaas Beetslaan 14 te Zandvoort.