Gemeente Zwolle

FC Zwolle steunt gehandicaptensport

Datum uitgave persbericht: 03/09/2009

De week van 9 maart tot en met 13 maart 2009 staat voor FC Zwolle in het teken van de gehandicaptensport. Voetballers van FC Zwolle bezoeken verschillende organisaties en als afsluiting van de week staat de gehandicaptensport centraal bij de thuiswedstrijd tegen FC Omniworld.

Bezoek aan De Twijn en WRZV de Boog

Deze week bezoeken enkele spelers van FC Zwolle de Twijn, een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 - 19 jaar, met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. De spelers geven daar een training aan het voetbalteam. Ditzelfde doen zij bij WRVZ de Boog, een zaalvoetbalorganisatie voor spelers/ speelsters met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking.

FC Zwolle - FC Omniworld in teken van gehandicaptensport

De thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag, FC Zwolle - FC Omniworld, belooft een fantastische avond te worden voor vele gehandicaptensporters. Er wordt om 18.30 uur een voorwedstrijd gespeeld door de gehandicaptenteams Gait Rigter Boys en Prisma Team en tijdens de rust van de hoofdwedstrijd worden er penalty's genomen door g-voetballers. FC Zwolle heeft bovendien toegangskaarten beschikbaar gesteld voor g-sporters en hier is met veel enthousiasme op gereageerd. Om het voetbalfeest compleet te maken, geeft dweilorkest Tower Snorr'n een feestelijk optreden!

Collecte

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle - FC Omniworld zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd bij de ingangen van het FC Zwolle-stadion. Fonds Gehandicaptensport financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan. Bijvoorbeeld deelname aan een evenement voor gehandicapte sporters, de aanschaf van speciale doeltjes, een zwembadlift of aangepast sport- en spelmateriaal. U sport toch ook graag? Helpt u ook onze gehandicapte sporters op weg? Geef gul, geef lokaal aan deze actie!

Jaar van de Gehandicaptensport

De gemeente Zwolle heeft 2009 uitgeroepen tot het jaar van de gehandicaptensport. De slogan is ´Zwolle sport onbeperkt´! SportService Zwolle en gemeente Zwolle organiseren, in nauwe samenwerking met verschillende organisaties voor gehandicapten, het Jaar van de Gehandicaptensport. Een fantastisch initiatief, waar FC Zwolle ambassadeur van is geworden. FC Zwolle vindt het belangrijk dat sporten voor iedereen, onbeperkt mogelijk is.

Meer informatie

Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport, ga naar www.fondsgehandicaptensport.nl of bel met (030) 65 97 320. Voor meer informatie over het Jaar van de Gehandicaptensport, ga naar www.zwollesportonbeperkt.nl. (zie onderstaande link)