Gemeente Maassluis

Handhavingscontrole bij horeca en supermarkten

Op woensdagavond 4 maart heeft het team Handhaving en Toezicht van de gemeente opnieuw samen met de politie, de arbeidsinspectie, de brandweer, de DCMR, de Voedsel en Warenautoriteit en de belastingdienst een integrale controle uitgevoerd. De handhavingscontrole vond plaats bij zeven horeca-ondernemingen en twee supermarkten in Maassluis. Tijdens de controle is bij één café direct proces-verbaal opgemaakt voor illegaal gokken en het niet aanwezig zijn van een vergunninghouder voor het schenken van alcoholische drank. De Voedsel- en Warenautoriteit heeft vier waarschuwingen gegeven aan restaurants waar de hygiëne niet in orde was. Bovendien is aan één supermarkt een boete opgelegd in verband met de hygiëne; dit bedrijf was eerder gewaarschuwd maar had de situatie niet verbeterd.

De brandweer constateerde bij een aantal bedrijven dat de vluchtwegen niet in orde waren of dat brandblussers niet op tijd waren gekeurd. In één geval was sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie; hiertegen zal de gemeente Maassluis snel optreden. De DCMR stelde vast dat niet alle bedrijven de verplichte administratie voorhanden hadden. Verder werden enkele kleine milieuovertredingen geconstateerd. De arbeidsinspectie nam geen overtredingen waar.

Van de negen gecontroleerde bedrijven waren er drie volledig in orde. Bij de overige zes bedrijven wordt over ongeveer een maand een hercontrole uitgevoerd om na te gaan of ze de aanwijzingen hebben uitgevoerd.

De noodzaak om regelmatig bedrijven te controleren wordt door deze uitkomst nogmaals bevestigd. Bij een controle in een horeca-onderneming twee weken geleden werden ernstige misstanden in de bedrijfsvoering geconstateerd. Dit jaar zullen er nog minimaal drie integrale controles worden uitgevoerd.