"Smaken verschillen" ging op bezoek bij Tapas Margarita


Weer een Zwolse deelneemster in de huidige stroom van kookprogramma's

ZWOLLE, 20090227 -- Na Zwolse deelnemers in de programma's Top Chef (Jonnie Boer), Wie is de chef (Paul Stegeman), Herrie aan de Horizon en Mijn tent is Top, is nu ook het programma Smaken Verschillen in Zwolle neergestreken. Om precies te zijn, op de Tapasboot van Tapas Margarita.

Eigenaresse Marga Nijhuis vertelt, mijn partner had mij stiekem opgegeven voor het NET 5-kookprogramma Smaken Verschillen. "Jij kijkt zo vaak naar kookprogramma's dat ik vind dat jij daar wel eens aan mee moet doen", aldus Wim. Ik vond het erg leuk om aan het programma mee te werken en inzicht te krijgen in een TV productie.

Smaken Verschillen is een kookwedstrijd tussen 5 deelnemers, die ieder een avond van de opnameweek gastvrouw/heer zijn in hun eigen huis en voor de andere deelnemers koken.
Ik was op de eerste opnamedag aan de beurt. Dat is op zich al spannend, omdat je de overige deelnemers en de producenten nog niet kent. Alles is nieuw op zo'n dag. Om 12:00 komt de filmploeg bij je thuis en gaat pas om 3 uur `s nachts weer weg. Daar maakt de productie dan vervolgens 20 tot 25 minuten TV van. Je wilt graag dat iedereen zich bij jou thuis voelt en dat er al snel een ongedwongen sfeer ontstaat. Voor mij was het vooral belangrijk dat gezelligheid en kookplezier voorop staan met goede producten en niet zozeer of je een complex menu kunt koken. Ik had gekozen voor Spaanse gerechten, daar ik zelf Tapasworkshops op mijn Tapasboot geef. Naarmate de week vordert leer je elkaar beter kennen en vooral iedereen zijn smaken, waardoor je hiermee rekening kunt houden. We hebben ontzettend gelachen, elkaar bekritiseert en vooral zalig gegeten! Zo langzamerhand krijg ik al flink de kriebels in de buik over het eindresultaat!

Nu voor mij de opnames er op zitten is het afwachten hoe de 12 uur filmmateriaal tot 25 minuten TV aan elkaar geplakt wordt. Bijvoorbeeld, of mijn (bescheiden) Micky Mouse tik niet overdreven wordt. Of dat scherpe opmerkingen niet uit hun verband worden gehaald, het blijft natuurlijk een wedstrijd. De stemming was gedurende de week opperbest, ik hoop dat de uitzending dat zal bevestigen. Mijn uitzending is op maandag 9 maart om 19:55 uur op Net5 en ik zal op het puntje van mijn stoel zitten om het resultaat te bekijken.

Op mijn website TapasMargarita.nl en de website van Smaken Verschillen zijn direct na uitzending de overheerlijke culinaire recepten terug te vinden. Gemist? Kijk dan op de website van net 5 bij uitzending gemist. Wanneer wordt het uitgezonden? Elke werkdag in de week van 9 maart t/m 13 maart. Op de vrijdag worden de afleveringen van ma t/m do herhaald om af te sluiten met de laatste vrijdagaflevering. Hoe laat? Maandag t/m donderdag om ongeveer 19:55 uur. Vrijdag om 18.00 uur.

Marga Nijhuis
Tapas Margarita
Turfmarkt 26
8021 AB Zwolle
Tel 038 4542625
Fax 038 4550783
E-mail info@TapasMargarita.nl
www.TapasMargarita.nl





ingezonden persbericht