Gemeente Appingedam

Openbare vergadering Raadscommissie

Datum: maandag 9 maart 2009

Aanvang: 20.00 uur

Plaats: Raadhuis a/d Wijkstraat 36

Aan de orde komen de volgende onderwerpen:


* Presentatie startnotitie herijking welzijn

Het college presenteert een startnotitie met een stappenplan om te komen tot een nieuwe nota welzijnsbeleid. De startnotitie wordt in de commissie informatief behandeld.Besluitvorming is gepland in de raadsvergadering van 16 april 2009.


* Tussenrapportage VVV

Op verzoek van de raad wordt deze tussenrapportage informatief in de commissie behandeld.


* Verordening Langdurigheidstoeslag 2009

In de Wet werk en bijstand is geregeld dat mensen die vijf jaar lang een inkomen op of onder het bijstandsniveau hebben een âlangdurigheidstoeslagâ (LDT) ontvangen. De regeling is gewijzigd in die zin dat nu ook âwerkende armenâ hieronder vallen en dat de gemeenten een verordening moeten vaststellen waarin de precieze voorwaarden worden geregeld. Het college stelt voor deze verordening vast te stellen.


* Herinrichting Hart van Opwierde

Voor de herinrichting van het âHart van Opwierdeâ is een budget beschikbaar dat niet toereikend blijkt te zijn om de plannen uit te kunnen voeren. Het college stelt daarom voor een aanvullend krediet beschikbaar te stellen.

Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in de vergadering het woord voeren, ook over niet op de agenda vermelde onderwerpen. Wie van het spreekrecht gebruik wil maken, doet er goed aan dit van te voren even te melden bij de griffier, mevrouw L. Faber (telefoon: 0596 691103).

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie in het Stadskantoor.

Gewijzigd op: 03-03-2009