Gemeente Cromstrijen


Inloopavond voorontwerp bestemmingsplan Landgoederenzone Numansdorp Zuid (12-02-2009)

Het project Numansdorp Zuid, dichter bij het water beslaat de Molenpolder en een deel van de Torensteepolder. Het realiseren van openbaar toegankelijke landgoederen vormt ook een onderdeel binnen het project. Om de realisatie van de landgoederen in de Torensteepolder mogelijk te maken, moet de gemeente het huidige bestemmingsplan dat in dit gebiedt geldt, vervangen voor een nieuw bestemmingsplan. In opdracht van de projectontwikkelaar Midstate stelde Kuiper Compagnons een voorontwerp bestemmingsplan voor de landgoederen op.

Inspraakprocedure

Het voorontwerp bestemmingsplan landgoederen gaat nu de inspraakprocedure in. Het doel van het bestemmingsplan Landgoederenzone Numansdorp Zuid is het juridisch en planologisch vastleggen van de afspraken die genoemd staan in het masterplan en landschapsplan.

Inloopavond

Op 10 maart 2009 organiseert de gemeente een inloopavond in d'Ouwe School in Numansdorp, buurtschap Schuring. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur van harte welkom om het voorontwerp bestemmingsplan in te zien en hierover vragen te stellen. Tijdens de avond krijgen belangstellenden de mogelijkheid om direct suggesties en/of aanbevelingen schriftelijk kenbaar te maken. Na afloop van de avond inventariseert de gemeente alle suggesties en/of aanbevelingen die voor het voorontwerp bestemmingsplan van belang zijn.

Vervolgprocedure

Wanneer alle ingebrachte suggesties en/of aanbevelingen zijn behandeld, legt de gemeente het bestemmingsplan nogmaals ter inzage. Dit maakt de gemeente bekend via de gemeentelijke informatiepagina in Het Kompas.

Meer informatie

Kijk voor meer projectinformatie bij Numansdorp Zuid. De bekendmaking van het voorontwerp bestemmingsplan vindt u in de informatiepagina in Het Kompas week 7.

Met vragen over het voorontwerp bestemmingsplan Landgoederenzone Numansdorp Zuid kunt u terecht bij de heer D. de Geus en de heer M. Albersen. U kunt hen bereiken via het algemene telefoonnummer.