Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Februari

Prinses Laurentien presenteert 10 maart 2009 startpakket `Het begint met lezen'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden presenteert dinsdag 10 maart het startpakket `Het begint met lezen' in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

'Het begint met lezen' is een startpakket voor medewerkers in de kinderopvang dat gericht is op leesbevordering bij kinderen. Daarnaast biedt het pakket handvatten om laaggeletterdheid bij ouders en collega`s bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Naast aandacht voor lezen en schrijven op school is aandacht buiten de school belangrijk. Dit project richt zich op medewerkers in de kinderopvang. Medewerkers krijgen met het startpakket handvatten om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met spannende voorleesverhalen of het inrichten van een leeshoek. Daarnaast kunnen medewerkers laaggeletterde ouders stimuleren hun taalvaardigheid te verbeteren.

Prinses Laurentien presenteert het eerste startpakket. Daarna leidt kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer een paneldiscussie. Naast de Prinses nemen een Alfabetiseringsambassadeur, Kim van Kooten en experts op het gebied van kinderopvang, laaggeletterdheid en leesbevordering deel aan de paneldiscussie.

Het startpakket ontwikkelde Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met Vereniging Openbare Bibliotheken, de Voorleesexpress en Douwe Egberts. Douwe Egberts is sinds 2008 lid van Stichting Lezen & Schrijven. Prinses Laurentien is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

20 februari 2009

* © RVD