Beertje Paddington begint met lezen; nieuw pakket voor kinderopvang

24/02/2009 11:21

Stichting Lezen & Schrijven

Stichting Lezen & Schijven en Douwe Egberts nodigen u van harte uit voor het 50ste verjaardagsfeest van Beertje Paddington op 10 maart 2009 om 11.00 uur in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het feest staat geheel in het teken van het startpakket 'Het begint met lezen' dat zal worden gepresenteerd door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. 'Het begint met lezen' is een startpakket voor medewerkers in de kinderopvang dat gericht is op leesbevordering bij kinderen. Daarnaast biedt het de medewerkers handvatten om laaggeletterdheid bij ouders en collega's bespreekbaar te maken en aan te pakken.

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden zal, in haar rol als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, het eerste pakket overhandigen aan Ina Brouwer, voorzitter van MOgroep Kinderopvang. Naast Beertje Paddington en vele andere bekenden, zoals Kim van Kooten, is ook 'EliZe', Paddington's ambassadrice aanwezig.

Onder leiding van kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer, vindt er een paneldiscussie plaats over het belang van voorlezen aan kinderen. Aan de discussie nemen Prinses Laurentien en verschillende experts op het gebied van kinderopvang, laaggeletterdheid en leesbevordering deel. 'EliZe' neemt de aanwezige kinderen tijdens de discussie mee om voor te lezen en met hen een Paddingtonlied in te studeren dat zij later ten gehore zullen brengen.

Na de discussie presenteert Prinses Laurentien het eerste startpakket 'Het begint met lezen'. Het pakket bevat informatie over laaggeletterdheid, voorleestips en spelopdrachten voor medewerkers van de kinderopvang en oudere kinderen. Daarnaast bevat het informatie over het belang van (voor)lezen voor jonge kinderen en wordt er verwezen naar relevante (voor)leeseducatie. Na het feest kunnen alle kinderopvanglocaties in Nederland het startpakket gratis aanvragen.

Douwe Egberts is sinds 2008 lid van Stichting Lezen & Schrijven. Uit deze samenwerking is Het begint met lezen ontstaan. Stichting Lezen & Schrijven ontwikkelde het startpakket in samenwerking met Vereniging Openbare Bibliotheken en de VoorleesExpress.





http://www.hetbegintmetlezen.nl