ProRail

Persbericht

25-02-2009

Informatieavond Hanzelijn in de Meerpaal te Dronten

ProRail organiseert op dinsdag 10 maart 2009 een informatieavond over de Hanzelijn in theater de Meerpaal te Dronten. De zaal is open vanaf 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen op een voor hen gewenst tijdstip binnenlopen. Tijdens deze avond kunnen de bewoners van Dronten en Swifterbant informatie krijgen over de bouwactiviteiten voor de komende maanden. Verschillende medewerkers van de Combinatie Hanzelijn NL en ProRail zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bezoekers aan de informatieavond krijgen informatie over welke bouwwerkzaamheden er de komende maanden in hun woonomgeving plaatsvinden. Zij kunnen schetsen en bouwtekeningen inzien. Daarnaast kunnen zij prachtige luchtfotoâs bekijken die een beeld geven van de bouwwerkzaamheden tot nu toe. Degenen die een indruk willen krijgen hoe de trein straks gaat rijden kunnen een virtuele reis maken met de Hanzelijn.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.