CPNB


Persbericht 9-3-2009
Gratis TJIELP TJIELP- ringtone tijdens Boekenweek

Op de site www.boekenweek.nl zijn vanaf dinsdagnacht 24.00 uur - de opening van de 74ste Boekenweek - tienduizend gratis downloads verkrijgbaar van de ringtone TJIELP TJIELP, voor snel reagerende Boekenweekfans.

Het motto TJIELP TJIELP is ontleend aan het gedicht De Mus (1954) van Jan Hanlo. Hij is een van de vele literaire schrijvers die een gedicht of een verhaal hebben gewijd aan het dier. Geïnspireerd door de cadans, de toon en de ritmische zinnen heeft muzikant Tom America De Mus op muziek gezet.

De 74ste Boekenweek wordt dinsdagavond 10 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam geopend met het Uitgelaten Boekenbal en vindt plaats van woensdag 11 t/m zaterdag 21 maart. Het motto is TJIELP TJIELP - De literaire zoo. Tim Krabbé schreef het Boekenweekgeschenk Een Tafel vol Vlinders en Midas Dekkers het Boekenweekessay PIEP - Een kleine biologie der letteren.

Klanten die tijdens de Boekenweek voor ten minste EUR 11,50 aan Nederlandstalige boeken kopen, krijgen van de boekhandel het Boekenweekgeschenk Een Tafel vol Vlinders cadeau. PIEP - Een kleine biologie der letteren is vanaf de eerste dag van de Boekenweek voor EUR 2,50 in de boekhandel te koop.