Politie Hollands Midden

Datum: 10 maart 2009

Leiden Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft de afgelopen nacht van twee inwoners van Leiden het rijbewijs ingenomen omdat zij met te veel drank op aan het verkeer deelnamen. Bij ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond van 570 ug/l.

Dinsdag 10 maart hield de politie rond 01.50 uur op de Anthonie Fokkerweg een 40 jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 685 ug/l. Het was voor de man de tweede keer dat hij voor dit feit met de politie in aanraking kwam. In 2005 kwam hij bij een ademanalyse tot 350 ug/l. Rond 03.10 uur hield de politie op de Hooigracht een 23 jarige bromfietsster uit Leiden aan. Haar uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l.

Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft maandag 9 maart het rijbewijs ingenomen van een 47 jarige automobilist uit Waddinxveen. Agenten controleerden de man rond 21.30 uur op de Burgemeester Jamessingel. Daar werd duidelijk dat hij met te veel drank op aan het verkeer deelnam. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. en de invorderingsgrond bij 570 ug/l. De verdachte kwam tot 620 ug/l.

Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------